Συναδέλφισες-συνάδελφοι,

Η ώρα της αλήθειας έφτασε. Η Συγκυβέρνηση - μετά από ακόμα μία “δύσκολη” διαπραγμάτευση με την Ε.Ε και τους “θεσμούς”, αφού δέσμευσε όλον τον Δημόσιο  πλούτο της Χώρας μας – στο (ΕΔΗΣ) που θα ελέγχεται από τους δανειστές – για 99 χρόνια, ακόμα και τις εταιρείες στρατηγικής σημασίας όπως το νερό (Ε.ΥΔ.Α.Π. – Ε.Υ.Α.Θ.), έρχεται τώρα με την συμφωνία της 2ης αξιολόγησης να ολοκληρώσει το καταστροφικό έργο της. Η νέα αυτή συμφωνία ούτε μας βγάζει από τα ούτε βελτιώνει την ζωή μας. Το αντίθετο! Τα νέα μέτρα ευνοούν την ανάπτυξη μονάχα των επιχειρηματικών ομίλων που χτίζονται πάνω στα ερείπια των δικών μας δικαιωμάτων.

Πολλοί συνάδελφοι λένε, «και αν απεργήσουμε, τι θα αλλάξει;»

Αποδεικνύεται ότι όσο δεν κάνουμε τίποτα, έρχονται κι άλλα μέτρα. Πολλές φορές σκεφτόμαστε: «μετά και από αυτά που φέρνουν τώρα δεν θα έχει άλλα μέτρα», «να κάνουμε λίγο υπομονή ακόμα και θα φτιάξουν τα πράγματα». Να που όμως, όσο δεν κινηιούμαστε μαζικά, φέρνουν κι άλλα μέτρα εις βάρος μας, τα πράγματα χειροτερεύουν. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του λένε ότι αφού ο κόσμος δεν κατεβαίνει στον δρόμο πάει να πει ότι καταλαβαίνει την αναγκαιότητα των μέτρων, ότι δείχνει ανοχή. Πρέπει να τους αποδείξουμε ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα.

Απεργούμε και απαιτούμε από την Κυβέρνηση:

 • Να αντιμετωπίσει το νερό ως δημόσιο αγαθό και περιβαλλοντικό – φυσικό πόρο.
 • Διασφάλιση ότι οι εταιρείες διαχείρισης του πόσιμου νερού θα λειτουργούν στην κατεύθυνση της ποιοτικής και απρόσκοπτης παροχής υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης σε όλους τους πολίτες.
 • Να παραμείνει η ΕΥΔΑΠ και η στον ιδιοκτησιακό και διοικητικό έλεγχο του ευρύτερου Δημοσίου.
 • Να σεβαστεί την απόφαση του και να γυρίσει και το υπόλοιπο 27% στον έλεγχο του Δημοσίου, γιατί το νέο Υπερταμείο δεν ανήκει στο Δημόσιο ή στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα.
 • Να σταματήσει κάθε διαδικασία για πώληση του 11% των μετοχών της ΕΥΔΑΠ
 • Να σταματήσουν όλες οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας.
 • Καμία δυσμενή αλλαγή στην Κοινωνική Ασφάλιση που θα μετατρέψει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας και θα αυξήσει κατά πολύ τα όρια ηλικίας για όλους.
 • Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους με ίσα δικαιώματα. Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ς.
 • Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου
 • Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.
 • Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Διασφάλιση του απεργιακού δικαιώματος από προληπτικές και κατασταλτικές πράξεις παρεμπόδισης και ποινικοποίησής του και δίωξης των εκπροσώπων των εργαζομένων. Καμία πράξη άρσης της απόλυτης απαγόρευσης του lock out (αντ) των εργοδοτών.
 • Ενίσχυση της προστασίας από τις (ατομικές και ομαδικές). Επείγοντα μέτρα για την προστασία των θέσεων εργασίας πλήρους και σταθερής εργασίας.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΙΟΥ 2017 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 11 Π.Μ.

ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

                                            ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΜ.Ε. – Ε.ΥΔ.Α.Π.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Σινιώρης Γιώργος

Κιόσης Χρήστος

 

Καλούνται όλοι οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές τόσο της Ομοσπονδίας αλλά και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων να ενημερώσουν τους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους εργασίας και να τους καλέσουν να συμμετέχουν στην απεργία.


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕ PDF