Συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας με τους Γενικούς Διευθυντές Ανθρώπινου Δυναμικού και Οικονομικού

0
451
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ

Αθήνα 17 Ιουλίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Την Πέμπτη 13-7-2017 πραγμαιήθηκε στο κτίριο του Περισσού συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας με τους Γενικούς Διευθυντές Ανθρώπινου Δυναμικού και Οικονομικού.

Τα σημαντικότερα θέματα που τέθηκαν είναι τα εξής:

  • Προσλήψεις τακτικού προσωπικού (300 ατόμων): Μας διαβεβαίωσαν ότι η  προκήρυξη βρίσκεται ήδη στον ΑΣΕΠ και απομένει η ανακοίνωσή της μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Τονίσαμε για μια ακόμη φορά ότι όσο καθυστερούν οι τόσο διογκώνονται τα προβλήματα λειτουργίας της Εταιρείας με αποτέλεσμα να εκχωρούνται κομμάτια της σε εργολάβους όπως το Κέντρο Λυμάτων Μεταμόρφωσης που έρχεται να προστεθεί Περιφερειακά γραφεία, τις βλάβες του δικτύου Ύδρευσης, τα ακροαστικά κ.τ.λ.

Ζητάμε να δεσμευτεί η Διοίκηση ότι μετά την πρόσληψη του τακτικού προσωπικού όλα τα κομμάτια που έχουν δοθεί προσωρινά σε εργολάβους, να επαναλειτουργήσουν σταδιακά με της ΕΥΔΑΠ.

  • Υδρονομείς: Μετά από παρέμβαση μας, η Διοίκηση δεσμεύτηκε να δοθούν και στους νέους κανονικά τα κουπόνια, όπως και στο υπόλοιπο τακτικό προσωπικό. Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα ανεχθούμε για χάρη κάποιον Υψηλόβαθμων Υπηρεσιακών παραγόντων οι νέοι υδρονομείς να αντιμετωπίζονται σαν προσωπικό δεύτερης κατηγορίας καθώς καλύπτουν οργανικές θέσεις. Απαιτούμε την εξίσωση στις απολαβές και τις παρεπόμενες παροχές τους με το υπόλοιπο προσωπικό της ΕΥΔΑΠ.
  • Μισθολογικό κόστοςΗ Διοίκηση αποδέχθηκε την ομόφωνη πρόταση της Εκτελεστικής μας Επιτροπής για την μηνιαία ποσοστιαία καταβολή της ωφέλειας του μέσου μισθολογικού κόστους σε όλους τους συναδέλφους. Επιπροσθέτως, συμφωνήθηκε ότι με το υπόλοιπο του μισθολογικού κόστους θα υπάρχουν διορθωτικές κινήσεις στις οικονομικές απώλειες των επιδομάτων.

Αναμένουμε από τη Διοίκηση την υλοποίηση όλων των παραπάνω και την διασφάλιση τους με την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Με ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας την Πέμπτη 13-7-2017 στις 12:00 μ.μ., το της ΟΜΕ με συμμετοχή και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων προχώρησε σε συμβολική του δηλώνοντας την αντίθεσή του στην εργολαβοποίηση σημαντικών τμημάτων της ΕΥΔΑΠ ζητώντας και την επαναστελέχωσή τους με τακτικό προσωπικό αφενός από τις νέες προσλήψεις και αφετέρου από το υπάρχον προσωπικό της Εταιρείας.

Ζητάμε από την Διοίκηση να μην προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασης του Δ.Σ., που δυστυχώς ψηφίστηκε και από τον απερχόμενο εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ, για την παράδοση του νευραλγικού αυτού τμήματος της Εταιρείας σε εργολάβο.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε με νεότερη ανακοίνωσή μας. 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΕ Ε.ΥΔ.Α.Π.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
 Σινιώρης Γιώργος  Κορλός Ηλίας