ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ συναντήθηκε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του για να συζητήσουν σχετικά με τις εξελίξεις στη διαχείριση του νερού που τέθηκε στο στόχαστρο των ιδιωτικοποιήσεων από όλες τις κυβερνήσεις και τη σημερινή των από κοινού με τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας ενημέρωσε τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλο σχετικά με τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην και τα προβλήματα που θα προκύψουν από αυτή.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ εξέφρασε την αντίθεσή της στην εμπορευμαίηση και ιδιωτικοποίηση ενός τόσο ζωτικού αγαθού που σημαίνει ακόμα ακριβότερο και χειρότερης ποιότητας νερό, όξυνση των προβλημάτων των εργαζομένων, κέρδη για τους μονοπωλιακούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό.

Επανέλαβε τη θέση του Κόμματος για ενιαίο κρατικό φορέα διαχείρισης το νερού. Ότι ο αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, για νερό – λαϊκό αγαθό και όχι εμπόρευμα, είναι υπόθεση και των εργαζομένων του κλάδου, αλλά και ολόκληρου του εργατικού – λαϊκού κινήματος, της κοινωνικής συμμαχίας που πρέπει να οργανώσει, να συντονίσει και να κλιμακώσει τη δράση της. Στον αγώνα αυτό, το ΚΚΕ θα συνεχίσει να συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις του.