Σύγκληση του «Συμβουλίου των Προέδρων» των σωματείων μελών της Ομοσπονδίας την Τρίτη 16.2.2021

Αθήνα 9  Φεβρουαρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες -οι,

Το νέο Δ.Σ. που εξελέγη από το 38ο έκτακτο των  αντιπροσώπων της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ δεσμεύεται να εργαστεί με ενωτική διάθεση και αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και συμφερόντων όλου του προσωπικού της ΕΥΔΑΠ.

Τη Δευτέρα 8.2.2021, προσκομίστηκαν στη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ τα νομιμοποιητικά έγγραφα των αρχαιρεσιών από το Πρωτοδικείο Αθηνών και ως  εκ τούτου καλείται η Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ  να ξεκινήσει άμεσα τις διαπραγματεύσεις για την ΕΣΣΕ, με τη νέα Διοίκηση της Ομοσπονδίας.

Στο πλαίσιο αυτό την ίδια ημέρα συνεδρίασε η εκτελεστική επιτροπή και προχωρά στην εφαρμογή της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου συγκαλώντας σύμφωνα με το άρθρο 35 του καταστατικού της ΟΜΕ, το «Συμβούλιο των Προέδρων» όλων των σωματείων μελών της Ομοσπονδίας την Τρίτη 16.2.2021 για την οριστικοποίηση του πλαισίου διαπραγμάτευσης της νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Προχωράμε θεσμικά, καταστατικά, δημοκρατικά και ενωτικά τη λειτουργία της Ομοσπονδίας

Καλούμε τους συναδέλφους που απείχαν από το Συνέδριο, να σεβαστούν τις δημοκρατικές διαδικασίες, τη βούληση της πλειοψηφίας των αντιπροσώπων των σωματείων, να σταματήσουν να καλλιεργούν τη σύγχυση στο Προσωπικό με παραπλανητικές ανακοινώσεις, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από τη διπλή δικαστική τους ήττα και να σταματήσουν την παράνομη και με νομικές συνέπειες χρήση του τίτλου ενός επίσημου φορέα όπως η ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ. Ο αγώνας που δίνουμε είναι κοινός, η διασπαστική τους τακτική, τους μόνους που δεν ωφελεί είναι τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ και τον αγώνα για το δημόσιο νερό.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Ηλίας Κορλός Αλέξανδρος Μερσινιάς