Συγκέντρωση των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ στο Υπουργείο Υποδομών για να μην απολυθούν οι 23 υδρονομείς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίωρη και έξω από Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στο Χολαργό πραγμαίησαν σήμερα 2/11/2017 οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ, διαδηλώνοντας την απόφασή τους να μην επιτρέψουν την απόλυση των 23 υδρονομέων, επειδή η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, επικαλούμενη έγγραφο του ΑΣΕΠ, εγείρει ζήτημα νομιμότητας των προσλήψεών τους.

Οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ στη χθεσινή (1/11) κινητοποίησή και παρέμβασή τους κατά τη συνεδρίασή του Δ.Σ της ΕΥΔΑΠ στο κτίριο της οδού Λαοδικείας, απέσπασαν προφορική δέσμευση του διευθύνοντος συμβούλου Γιάννη Μπενίση, ότι άμεση επιδίωξη της διοίκησης είναι να παρατείνει την απασχόληση των 23 υδρονομέων μέχρι την έκδοση της αναμενόμενης απόφασης του Αρείου Πάγου.

Κατά τη σημερινή κινητοποίηση, αντιπροσωπεία της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ και των 23 υδρονομέων συναντήθηκε, λόγω απουσίας του Υπουργού κ. Σπίρτζη στη Θεσσαλονίκη, με τον Σταύρο Καραγκούνη, διευθυντή του πολιτικού του γραφείου

Οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ επεσήμαναν στο στέλεχος του Υπουργείου την ανάγκη να δοθεί άμεσα πολιτική λύση και να κλείσει το ζήτημα, αφού η παραμονή των 23 υδρονομέων στην ΕΥΔΑΠ, εκτός του ότι δεν παραβιάζει κανένα νόμο, είναι απόλυτα αναγκαία για την ομαλή λειτουργία του δικτύου ύδρεσης της πρωτεύουσας.

Ο κ. Καραγκούνης στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, τάχθηκε υπέρ της παραμονής των 23 εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ. Συγκεκριμένα δήλωσε: “Φεύγοντας από εδώ πολλές φορές μετά από συναντήσεις μεταφέρονται έξω διαφορετικά πράγματα ή καθένας τα αντιλαμβάνεται διαφορετικά. Θέλω να γνωρίζετε ως συμπέρασμα ότι εμείς είμαστε μαζί σας, η Κυβέρνηση σας θεωρεί εργαζόμενους και θέλουμε να συνεχίσετε να εργάζεστε. Το Νερό είναι αγαθό για τους πολίτες, το θέμα της υγείας των πολιτών του Λεκανοπεδίου Αττικής είναι πολύ σοβαρό για εμάς, και πάνω σε αυτό το θέμα μπορούν να ειπωθούν πολλά και να κάνουμε πολλά. Θα μιλήσουμε με τον Υπουργό και με τον κ. Μπενίση, αλλά αν ο κ. Μπενίσης δεν θέλει γιατί θεωρεί ότι θα έχει ποινικές ευθύνες – διώξεις δεν μπορούμε να του βάλουμε το μαχαίρι στο λαιμό”.

Μετά την συνάντηση και το πέρας της συγκέντρωσης, οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ εκτιμούν ως θετικά τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των κινητοποιήσεων και γι αυτό, όπως είναι και η πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΟΜ.Ε. ΕΥΔΑΠ “μέχρι να δοθεί λύση στο δίκαιο αίτημα των συναδέλφων Υδρονομέων θα κλιμακωθούν οι ”