Συγκέντρωση-παράσταση στο ΔΣ ΕΥΔΑΠ στις 14:00 μμ. στο κτίριο της Λαοδικείας

 

Αθήνα 5 Φεβρουαρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Την Τετάρτη 31-1-2018 συνεδρίασε έκτακτα το της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων και μετά από ομόφωνη απόφαση προχώρησε την ίδια μέρα σε παράσταση διαμαρτυρίας κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ ζητώντας τα εξής:

(1) Άμεση σύσταση  επιτροπής από την ΕΥΔΑΠ με την οποία θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις με την Ομοσπονδία, ενόψει της συμφωνίας για την νέα Εργασίας.

(2) Να μην προχωρήσει η σύσταση επιτροπής (ομάδα εργασίας) που εισηγείται ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου, και η οποία προτείνει προς την Διοίκηση τρόπους, επαναξιολόγησης και επανακαθορισμού του αντικειμένου εργασίας του προσωπικού, εξορθολογισμού της χορήγησης επιδομάτων, αδειών και έκτακτων αμοιβών κτλ.

(3) Να βρεθεί άμεσα τρόπος από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες διευκόλυνσης των συναδέλφων που έχουν μεγάλες περικοπές στους φακέλους μισθοδοσίας και να κυκλοφορήσει διευκρινιστική ανακοίνωση από πλευράς της Διοίκησης για το θέμα αυτό.

Δυστυχώς, η Διοίκηση παρά τις δεσμεύσεις για απόσυρση της επιτροπής που προτείνει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικού Ελέγχου, την επαναφέρει σήμερα σε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο, με σκοπό να προκαταλάβει τις συζητήσεις και να αμφισβητήσει δικαιώματα που ρυθμίζονται από τον Κανονισμό Προσωπικού και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Βλέποντας την αδιάλλακτη στάση της Διοίκησης καλούμε  τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και όλους τους εργαζομένους να παρευρεθούν στις 14:00 μμ. στο κτίριο της Λαοδικείας, για να ζητήσουμε από το της ΕΥΔΑΠ :

  1. να προχωρήσει άμεσα στη σύσταση επιτροπής μόνο για την Εργασίας,
  2. να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία από τον ΑΣΕΠ της πρόσληψης των νέων συναδέλφων η οποία καθυστερεί αδικαιολόγητα,
  3. να υλοποιηθεί άμεσα η απόφαση του Δ.Σ. που αφορά την κάλυψη των εξόδων των συναδέλφων για ιατρικά έξοδα από την Διοίκηση, έως ότου ενεργοποιηθεί το νέο ομαδικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας του προσωπικού. 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜ.Ε. – Ε.ΥΔ.Α.Π.

    Ο Πρόεδρος  Ο Γεν. Γραμματέας
Σινιώρης Γιώργος  Κορλός Ηλίας

 

 

Υ.Γ. Τέλος σας ενημερώνουμε ότι στο τέλος της εβδομάδας (Παρασκευή 9-2-2018 στις 10:00 π.μ.), θα πραγματοποιηθεί ευρεία συνάντηση του Δ.Σ. της ΟΜΕ με νομικούς για να εξεταστεί το ενδεχόμενο της προσφυγής για την μεταφορά του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΔΑΠ που κατέχει τώρα το Δημόσιο, στο “Υπερταμείο”.


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕ PDF