Πολυνομοσχέδιο για τη δημιουργία Υπερταμείου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα, 20 Μαΐου 2016

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,

Η συγκυβέρνηση - με την διαδικασία του κατεπείγοντος κατάθεσε στην νέο πολυ 7.500 χιλιάδων σελίδων, που ψηφίζεται την Κυριακή 22-5-2016 και περιλαμβάνει καταιγίδα φορολογικών επιβαρύνσεων που δίνουν την χαριστική βολή σε όλους τους εργαζόμενους.

Αυξάνονται οι συντελεστές του ΕΝΦΙΑ παρότι μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, μειώνεται το αφορολόγητο του ΕΝΦΙΑ για το συμπληρωματικό φόρο, αυξάνονται οι φόροι στα καύσιμα, ανεβαίνει ο βασικός συντελεστής ΦΠΑ με αποτέλεσμα την επιβάρυνση όλων των ειδών πρώτης ανάγκης, επιβάλλεται φόρος ακόμα και στην σταθερή τηλεφωνία συμπεριλαμβανομένου και του internet κ.α.

Με τον κόφτη που επιβάλλουν θα έχουμε μόνιμα μνημόνιο με αποτέλεσμα σαρωτικές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, καθώς και μεγάλες περικοπές κονδυλίων σε βασικούς τομείς όπως η Υγεία και η Παιδεία. Τα στεγαστικά δάνεια όλων των νοικοκυριών θα δοθούν σε εταιρείες “κοράκια” πλειστηριασμών.

Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο θα δημιουργηθεί ένα διάρκειας 99 ετών που θα συλλέξει στο σύνολό τους τις ιδιοκτησίες του ελληνικού δημοσίου, δηλαδή του ελληνικού λαού. Αυτό θα περιέχει εκτός των άλλων και τις ΔΕΚΟ (, ΕΥΔΑΠ κλπ), οι οποίες αυτόματα τίθενται εκτός ελέγχου του Δημοσίου, εφόσον τον πλήρη έλεγχο του Δ.Σ. θα έχει η , το ESM και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Είναι ξεκάθαρο ότι με την ψήφιση του νομοσχεδίου, ανοίγει ο δρόμος της ς της Εταιρείας.

Γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την απόφαση του ΣΤΕ (Συμβουλίου της Επικρατείας) και ξεχνούν τις δεσμεύσεις τους για την διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα των εταιρειών Ύδρευσης (πολλές από αυτές ενώπιων των εργαζομένων επισκεπτόμενοι τους χώρους της εταιρείας μας), ικανοποιώντας τις ορέξεις των δανειστών.

Η Ομοσπονδία καλεί όλα τα σωματεία μέλη της και όλους τους εργαζόμενους να αντιδράσουν δυναμικά στα σχέδια της κυβέρνησης καταρχήν με την συμμετοχή τους στο της Κυριακής στις 17:30 στο Σύνταγμα για να μην περάσει το πολυνομοσχέδιο.

Τις επόμενες ημέρες θα σας ενημερώσουμε για τις περαιτέρω δράσεις της Ομοσπονδίας εάν περάσει αυτό το πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα.

Ο Πρόεδρος Σινιώρης Γιώργος

Ο Γεν. Γραμματέας Κιόσης Χρήστος

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕ PDF