Παράσταση στο Δ.Σ της ΕΥΔΑΠ για την επιστροφή κεφαλαίου

Αθήνα, 8 Νοεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Δευτέρα 7-11-2016 στις 10:00 πμ συνεδρίασε εκτάκτως η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων δείχνοντας για μια ακόμα φορά τα γρήγορα αντανακλαστικά της για όλα τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους αλλά και την ίδια την Εταιρεία.

Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η άμεση αντίδραση στην αιφνιδιαστική απόφαση της Διοίκησης της ΕΥΔΑΠ να καλέσει έκτακτο την ίδια μέρα στις 15:00, με μοναδικό θέμα την σύγκλιση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης μέσα στον Δεκέμβριο, με σκοπό την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους της, ποσού 40 εκατομμυρίων ευρώ.

Ομόφωνα αποφασίστηκε η παράσταση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΜΕ στο Δ.Σ της ΕΥΔΑΠ, παρουσία και των υπολοίπων μελών του Δ.Σ της Ομοσπονδίας, αλλά και των Προεδρείων των Πρωτοβάθμιων Σωματείων της Ομοσπονδίας.

Σκοπός της παρουσίας μας ήταν :

  • Να έχουμε πλήρη ενημέρωση από την Διοίκηση για το περιεχόμενο του θέματος της εισήγησης: ποιος έδωσε την εντολή αυτή, την επιλογή του χρόνου της απόφασης αυτής, καθώς και την ανάλυση της απόδοσης αυτού του ποσού, δηλαδή ποιούς αφορά και όσον αφορά τον μεγαλομέτοχο που είναι το Δημόσιο τι θα κάνει αυτά τα χρήματα;
  • Να δηλώσουμε στην Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ την σταθερή αντίθεση της Ομοσπονδίας, καταθέτοντας και το κοινό και ομόφωνο ψήφισμα του 35ου Συνεδρίου μας στα μέλη του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ που κάνει σαφή την θέση μας:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΤΕΡΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.

Με οργανωμένες δράσεις και επιμονή στον αγώνα για δημόσιο νερό μπορούμε να πετύχουμε. Δεν εφησυχάζουμε, συνεχίζουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και την κοινωνία στο πλευρό μας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜ.Ε. – Ε.ΥΔ.Α.Π.

Ο Πρόεδρος

Σινιώρης Γιώργος

   Ο Γεν. Γραμματέας

Κιόσης Χρήστος

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕ PDF