Παράσταση διαμαρτυρίας στο Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ για τη Συλλογική Σύμβαση

Αθήνα 22 Φεβρουαρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Την Παρασκευή 19.2.2021 το της ΟΜΕ προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ και απαίτησε την άμεση έναρξη των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Απαιτήθηκε από τη Διοίκηση να σταματήσει να δημιουργεί κωλύματα ώστε να καθυστερεί την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ΕΣΣΕ.

Στο πλαίσιο αυτό τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΜΕ και προκειμένου να επισπεύσουν την έναρξη των διαπραγματεύσεων, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα που προβλέπουν οι υγειονομικές διατάξεις για την , θα ξεκινήσουν περιοδείες ενημέρωσης στους χώρους δουλειάς για το πλαίσιο διεκδίκησης της νέας ΕΣΣΕ.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Την μάχη για την ΣΣΕ πρέπει να την δώσουμε και θα την δώσουμε όλοι μαζί, ΟΜΕ και εργαζόμενοι. Ενωτικά κι αγωνιστικά. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, αφήνουμε πίσω το παρελθόν που διχάζει, βλέποντας το παρόν και το μέλλον που μας ενώνει.

Το πλαίσιο διεκδίκησης της νέας ΕΣΣΕ και οι δημοκρατικές διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό της ΟΜΕ είναι το εργαλείο που θα εγγυηθεί και θα σφυρηλατεί την ενότητα μας ενάντια σε κάθε εμπλοκή της διοίκησης και του υπερταμείου στα εσωτερικά του συνδικαλιστικού κινήματος.

Η διοίκηση το μόνο που οφείλει να πράξει είναι να λειτουργεί σύννομα, να συνεργάζεται και συνδιαλέγεται εύρυθμα με τη μοναδική νόμιμη διοίκηση της ΟΜΕ και όχι να συγκαλύπτει προθέσεις εξυπηρέτησης κομματικών και κυβερνητικών επιλογών πίσω από παρεμβάσεις «δήθεν ενότητας».

Τη δύναμη στα συνδικάτα τη δίνουν οι εργαζόμενοι και οι αγώνες τους και όχι οι γραφειοκράτες δουλοπρεπείς των διοικήσεων και των κυβερνήσεων!

Καλούμε τα σωματεία μέλη μας και τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα για κλιμάκωση των αγωνιστικών κινηιήσεων μας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Ηλίας Κορλός Αλέξανδρος Μερσινιάς