Σε κίνδυνο η ομαλή και απρόσκοπτη υδροδότηση της Αττικής”

Αθήνα 11 Ιουνίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε κίνδυνο η ομαλή και απρόσκοπτη υδροδότηση της Αττικής

Η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, επικαλούμενη έγγραφο του ΑΣΕΠ, προχώρησε την Πέμπτη 07-06-2018, μέσα στη νύχτα, στην ομαδική απόλυση 23 εργαζόμενων υδρονομέων που είχαν τελεσίδικα δικαιωθεί από τον Άρειο Πάγο (στον οποίο τους είχε παραπέμψει το ίδιο το ΑΣΕΠ).

Οι εργαζόμενοι αυτοί στελέχωναν έως προχθές τα τμήματα και τις Υπηρεσίες που είναι υπεύθυνα για την ομαλή υδροδότηση της Αττικής. Κατόπιν αυτής της εξέλιξης οφείλουμε να γνωστοποιήσουμε προς κάθε κατεύθυνση πως αντί να θωρακίζεται το δίκτυο ύδρευσης, αυτό οδηγείται προς πλήρη αποστελέχωση και διάλυση, με προφανή σκοπιμότητα τη δημιουργία καταστάσεων τύπου Θεσσαλονίκης που θα χρησιμοποιηθούν ως δικαιολογία περαιτέρω ιδιωτικοποίησης των νερών της Αττικής.

Η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ αναλαμβάνουν μέγιστη ευθύνη έναντι των υδροδοτούμενων πολιτών της Αττικής. Ειδικότερα με την έναρξη του θέρους, κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων και εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Καλούμε όλους να συναισθανθούν των ευθυνών τους και να αποκαταστήσουν άμεσα τη δικαστική νομιμότητα τοποθετώντας οριστικά στο τακτικό τους 23 εργαζόμενους, ως ελάχιστη προϋπόθεση διασφάλισης ποιοτικών υπηρεσιών ύδρευσης στους υδροδοτούμενους της Αττικής.

Ως εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ θεωρούμε ότι πρώτιστη ευθύνη μας είναι η ανταπόκρισή μας στην κοινωνική ανάγκη της απρόσκοπτης, συνεχούς και ποιοτικής υδροδότησης, την οποία δε διαπραγματευόμαστε και καλούμε όλους τους πολίτες της Αττικής να στηρίξουν το δημόσιο νερό ως κοινό αγαθό.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜ.Ε. – Ε.ΥΔ.Α.Π. 

Ο Πρόεδρος  Ο Γεν. Γραμματέας
Σινιώρης Γιώργος Κορλός Ηλίας