Στο πρόσφατο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ αποφασίστηκε η σημαντική βελτίωση των αποδοχών της Διοίκησης της Εταιρείας

Αθήνα, 11 Φεβρουαρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,

Στο πρόσφατο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ αποφασίστηκε η σημαντική βελτίωση των αποδοχών της Διοίκησης της Εταιρείας. Είναι προκλητικό όταν επί 8 χρόνια οι μας συνέβαλλαν μέσω των περικοπών στην κερδοφορία της επιχείρησης οι εργαζόμενοι να μην τυγχάνουν της ίδιας αντιμετώπισης.

Το management μιας μονοπωλιακής επιχείρησης που διαχειρίζεται ένα κοινωνικό αγαθό όπως το νερό, πρέπει να υπηρετεί τον κοινωνικό σκοπό και να μην σηματοδοτεί την αύξηση της κερδοφορίας και του ανταγωνισμού.

Ζητάμε από τη Διοίκηση αφού φαίνεται ότι επιστρέφουμε στη «κανονικότητα» να συναντηθεί άμεσα με την ΟΜΕ να τηρήσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις που απορρέουν από την τελευταία ΕΣΣΕ για να δρομολογήσουμε την επίλυση όλων των εκκρεμών προβλημάτων των εργαζομένων.

Καλούμε λοιπόν τη Διοίκηση να προχωρήσει :

  • Στην επαναχορήγηση των δώρων (Χριστουγέννων, Πάσχα, Επίδομα Αδείας).
  • Στην άρση του παγώματος των μισθολογικών ωριμάνσεων.
  • Στην κατάργηση του πλαφόν στην ανώτατη αμοιβή.
  • Στην καταβολή των ανθυγιεινών επιδομάτων όπως προβλέπεται από την ΕΣΣΕ 2018 & 2019.
  • Στην επαναχορήγηση των ξένων γλωσσών.
  • Στην εφαρμογή του συνταξιοδοτικού προγράμματος.
  • Στην αύξηση και διεύρυνση των καλύψεων του ασφαλιστήριου συμβολαίου.
  • Στην βελτίωση της Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει θετική ανταπόκριση στα αιτήματα μας η ΟΜΕ θα προχωρήσει σε έκτακτο ΔΣ με την συμμετοχή και των Προεδρείων των Σωματείων για να επανεξετάσει τη στάση της.

Για το

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Κορλός Ηλίας Κυρίτσης Δημήτρης

 

Υ.Γ. Επιπλέον, καλούμε τη Διοίκηση να βάλει φρένο στην ασυδοσία των εργολάβων στην ΕΥΔΑΠ. Είναι απαράδεκτο για την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων, εργολάβος να ζητάει επιτακτικά εντός δύο ημερών να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά επικυρωμένα, διαφορετικά απειλούνται «ότι υπάρχουν και άλλοι που περιμένουν στην ουρά».