Παρεμβάσεις της ΟΜΕ για την προστασία του προσωπικού και τη διασφάλιση της λειτουργίας της εταιρείας

Αθήνα, 18 Μαρτίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,

Βιώνουμε όλοι μας εδώ και εβδομάδες μια πρωτόγνωρη πανδημική κρίση που απειλεί εκατομμύρια ζωές σε όλο τον πλανήτη. Δυστυχώς, τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα του κορωναϊού σε Κίνα, Ιταλία, Ισπανία αλλά και σε άλλες χώρες προκαλούν θλίψη και αγωνία.

Στη χώρα μας όπως ήδη γνωρίζετε, ο ΕΟΔΥ που είναι ο κεντρικός διαχειριστής της κρίσης, έχει εκδώσει οδηγίες  προς όλο τον πληθυσμό, τις οποίες επικαιροποιεί συχνά, ανάλογα με την εξέλιξη της διάδοσης του ιού. Βασική και ιδιαίτερα σημαντική  επισήμανση των οδηγιών  προς όλους μας,  είναι η σοβαρή και υπεύθυνη στάση μας, η τήρηση των εκάστοτε οδηγιών ώστε να προστατευτούμε οι ίδιοι, οι οικογένειές μας  και οι συνάνθρωποί μας.

Μετά και τις παρεμβάσεις της ΟΜΕ έχει συσταθεί η  Ειδική Ομάδα Διαχείριση Κρίσης και σταδιακά παίρνονται μέτρα για την προστασία του προσωπικού και τη διασφάλιση της λειτουργίας της εταιρείας. Είναι προς τη θετική κατεύθυνση η ομαδοποίηση της εργασίας του προσωπικού διατηρώντας μεγάλο αριθμό εργαζομένων σε εφεδρεία με πλήρεις αποδοχές για την προστασία τους  και την απρόσκοπτη λειτουργία της Ε.ΥΔ.Α.Π., την ύδρευση και αποχέτευση δηλαδή του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Προτάσεις ανεύθυνες, όπως αυτές που κατατέθηκαν δημόσια για εκ περιτροπής εργασία με μείωση του ωραρίου και των αποδοχών, δεν θα γίνουν αποδεκτές !!!

Καλείται η διοίκηση:

  • να μεριμνήσει για την επί καθημερινής βάσης απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους εργασίας, καθώς και η επάρκεια στα είδη ατομικής υγιεινής (αντισηπτικά, μάσκες, γάντια κ.α.).
  • να προχωρήσει στην αποσυμφόρηση των χώρων εργασίας Περισσού, Λαοδικείας, Γαλατσίου, Αθηνάς κ.α. και επιτέλους να κλείσει τα περιφερειακά γραφεία της Σατωβριάνδου και Πειραιά.
  • να εξασφαλιστεί η καταβολή του κόστους ελέγχου του ιού (τεστ) από την ΕΥΔΑΠ.

Τέλος, καλούμε την Ε.Υ.Α.Ε. ως υπεύθυνη για την στην ΕΥΔΑΠ να μεριμνήσει για τις ελλείψεις των που υπάρχουν  και δηλώνουμε ότι θα μας βρει αρωγούς σε κάθε προσπάθεια της.

Την μάχη θα την δώσουμε όλοι μαζί και θα την κερδίσουμε, ιδιαίτερη μνεία αξίζει στους συναδέλφους μας που είναι στην “πρώτη γραμμή”  και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ! 

Για το

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Κορλός Ηλίας Κυρίτσης Δημήτρης

 

Υ.Γ. Για το θέμα της χορήγησης των διατακτικών σίτισης (κουπόνια) όπως προκύπτει από τις  ΕΣΣΕ, η Διοίκηση σε επικοινωνία με την ΟΜΕ  το εξετάζει με πολύ προσοχή συνεκτιμώντας την προσπάθεια που κάνουν αυτές τις μέρες οι εργαζόμενοι για την εταιρεία, την κοινωνία αλλά και τις ανάγκες των οικογενειών τους.