Παράσταση διαμαρτυρίας (15/6) για να αποσυρθεί η παρούσα πρόταση Σύμβασης με το Ελληνικό Δημόσιο

Αθήνα,14 Ιουνίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι

  • Μετά την καταλυτική παρέμβαση της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στην χτεσινή συνεδρίαση (13-6-2018) του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ, το Δ.Σ. της Εταιρείας αποφάσισε εκτός ημερησίας διάταξης να επαναπροσλάβει τους συναδέλφους υδρονομείς άμεσα και να συνεχίσει να τους απασχολεί ως μηδέποτε απολυμένους. Πιστεύουμε ότι μετά τις σωστά οργανωμένες και επιτυχημένες της Ομοσπονδίας, με την καθολική συμμετοχή όλων (των συναδέλφων υδρονομέων, των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ, των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, των Εκπροσώπων των Εργαζομένων, όλων των μελών της ΟΜΕ), πετύχαμε μία νίκη που αφορά το δικαίωμα στην εργασία  και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Δεν πρέπει όμως να επαναπαυόμαστε γιατί απομένουν αρκετά ακόμα να γίνουν μέχρι την τελική δικαίωση των συναδέλφων υδρονομέων.
  • Με συνοπτικές διαδικασίες ήρθε χθες προς συζήτηση στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ, η σύμβαση μεταξύ του δημοσίου και της ΕΥΔΑΠ για το αδιύλιστο νερό. Σε περίπτωση που η παραπάνω σύμβαση εγκριθεί, τότε η ΕΥΔΑΠ κινδυνεύει να μετατραπεί άμεσα από υγιή και κερδοφόρα εταιρεία, σε ζημιογόνα και εν δυνάμει χρεοκοπημένη. Επίσης είναι βέβαιο ότι το οικονομικό κόστος θα μετακυλιστεί στους καταναλωτές μέσα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε και η εταιρεία θα απαξιωθεί στα μάτια του κόσμου, παρότι μέχρι τώρα είναι η εταιρεία με το χαμηλότερο οικονομικό κόστος για τα νοικοκυριά.

Καλούμε λοιπόν όλους τους εμπλεκόμενους από κοινού να αποσύρουν την συγκεκριμένη πρότασης σύμβασης που απειλεί τη βιώσιμη λειτουργία της εταιρείας και  πλήττει το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της.

  • Τέλος ζητάμε από την Διοίκηση να τηρήσει την δέσμευσή της για την σύνταξη και αποστολή επιστολής προς τους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης που αφορά περίπου 60 συναδέλφους σχετικά με το θέμα της Ψηφιοποίησης.

Καλούμε όλα τα μέλη του ΔΣ της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ, όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και όλους τους εκλεγμένους συνδικαλιστές για παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Παρασκευή 15-6-2018 στις 09:00 π.μ. Στην Λαοδικείας στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ για να μην περάσει η  Σύμβαση της Εταιρείας με το Ελληνικό Δημόσιο με την παρούσα μορφή της.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜ.Ε. – Ε.ΥΔ.Α.Π.

Ο Πρόεδρος  Ο Γεν. Γραμματέας
Σινιώρης Γιώργος Κορλός Ηλίας