Ομόφωνη απόρριψη των ευρημάτων των φερόμενων ως “έργα βελτιστοποίησης”

Αθήνα, 11 Φεβρουαρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,

Κατά την έκτακτη συνεδρίαση του  Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΜΕ αποφασίστηκε ομόφωνα η απόρριψή των ευρημάτων και φερόμενων ως έργα βελτισίησης που άπτονται των Συλλογικών Συμβάσεων που μας παρουσιάστηκαν από τη Διοίκηση.

Καλούμε τη Διοίκηση,

  • να σταματήσει τις μεθοδεύσεις που αυξάνουν πλασματικά το μισθολογικό κόστος των εργαζομένων και τις συγκρίσεις με κλάδους που ουδεμία σχέση έχουν με την επιχείρησή μας (φαρμακευτικές – τράπεζες).
  • να πάψει να χρησιμοποιεί τα συμπεράσματα των συμβούλων ως εργαλεία χειραγώγησης για τον περιορισμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων καθώς ουδεμία αντικειμενική αξία έχουν.
  • να μη διανοηθεί και αναζητήσει από την αγορά στελέχη σε θέσεις ευθύνης, απαξιώνοντας το ήδη υφιστάμενο στελεχιακό δυναμικό.
  • να εφαρμόσει άμεσα τις συλλογικές συμβάσεις και να σταματήσει να μας εμπαίζει, φέρνοντας στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο την εισήγηση για τις σίτισης του Πάσχα (κουπόνια).

Σας καλούμε ως ένδειξη στοιχειώδους σεβασμού, να υλοποιήσετε τον προϋπολογισμό που εσείς συντάξατε για τις διατακτικές τροφής, για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να στηρίξουν τις οικογένειες τους.

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Η Διοίκηση πρέπει να ορθώσει το ανάστημα της στα σχέδια του οικονομικού στραγγαλισμού της ΕΥΔΑΠ μέσα από τη σύμβαση για το αδιύλιστο νερό και να μην προσπαθήσει να βρει τρόπους, για τη μείωση των μισθών των εργαζομένων.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουμε ως εργαζόμενοι να υποθηκευτεί το μέλλον της ΕΥΔΑΠ, από μια δυσβάσταχτη σύμβαση που θα έχει ως στόχο να κλείσει τις μαύρες τρύπες του προϋπολογισμού του κράτους εις βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Στηρίξαμε την εταιρεία με τους μισθούς μας για οκτώ και πλέον χρόνια καθώς μεταφέρθηκαν βιαίως από τους μισθούς μας πάνω από μισό δισεκατομμύριο ευρώ στα κέρδη και στους μετόχους.

Οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουν την επαναφορά των μνημονίων με διαφορετικό τρόπο!

Καλούμε τους εργαζόμενους σε  αγωνιστική ετοιμότητα ενόψει των εξελίξεων!! 

Για το

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Κορλός Ηλίας Κυρίτσης Δημήτρης

 

Υ.Γ.. Για το θέμα του κορωναϊού, πρώτη και έγκαιρα η Ομοσπονδία επισήμανε με επιστολή της από τις 28/2/2020 και ζήτησε ενημέρωση για το καταρτισμό σχεδίου αντιμετώπισης απ' την Εταιρεία σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, σε περίπτωση κρουσμάτων σε εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ.

Επίσης ζητήθηκε λόγω φαινομένων έλλειψης και αισχροκέρδειας στην αγορά για τα είδη ατομικής υγιεινής (μάσκες, αντισηπτικά), η προμήθεια τους και η διανομή τους απ' την Εταιρεία σε όλους τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ.

Επίσης θα πρέπει να χορηγηθούν ειδικές άδειες στους εργαζόμενους- γονείς παιδιών μετά και την αναστολή λειτουργίας των σχολείων και των παιδικών σταθμών.

Τέλος, θα πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες εργαζομένων ( χαμηλού ανοσοποιητικού κ.α.)