“Η σύνθεση του Δ.Σ. της ΟΜ.Ε ουδόλως άλλαξε και παραμένει ως είχε”

Αθήνα 6 Ιανουαρίου 2021

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η πραξικοπηματική, αντιδημοκρατική και αντίθετη με το καταστατικό απόπειρα αντικατάστασης των νόμιμα εκλεγμένων Προέδρου και Α΄ Αντιπροέδρου της ΟΜΕ, από τα μέλη του Δ.Σ. που εκπροσωπούν την ΑΚΕ, μέρος της παράταξης ΔΑΚΕ και το μέλος της ΠΑΣΚΕ και η οποία ανακοινώθηκε ως δήθεν απόφαση του Δ.Σ., είναι παράνομη, δεν έχει καμία νομική και θεσμική υπόσταση, είναι ξένη και εχθρική  με τα συμφέροντα των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ.

Η πραξικοπηματική αυτή απόπειρα πραγματοποιήθηκε σε αντίθεση με την οριζόμενη καταστατική απαρτία,  παραβιάζοντας το άρθρο 22§5 του καταστατικού της ΟΜΕ, εν τη απουσία του Προέδρου και των αναπληρωτών του.

Ως εκ τούτου, σας ενημερώνουμε ότι η σύνθεση του Δ.Σ της ΟΜ.Ε ουδόλως άλλαξε και παραμένει ως είχε.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η ημερομηνία σύγκλησης του Έκτακτου Συνεδρίου των αντιπροσώπων για την πραγματοποίηση αρχαιρεσιών, όπως είμαστε εκ του καταστατικού υποχρεωμένοι (άρθρο 13 παρ. 1β) μετά από τα αιτήματα περισσοτέρων του 1/3 των νομιμοποιημένων αντιπροσώπων.

Το Έκτακτο είναι το ανώτατο όργανο έκφρασης και αντιπροσώπευσης των εργαζομένων και μπορεί να λύσει τις όποιες διαφορές με διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες.

Καλούμε τους συναδέλφους έστω και την τελευταία στιγμή να αντιληφθούν  ότι παρόμοιες πραξικοπηματικές κινήσεις,  ευτελίζουν το θεσμό της ΟΜΕ αλλά και του συνδικαλιστικού κινήματος, απέχουν πολύ από την πραγματική εκπροσώπηση των συμφερόντων των εργαζομένων. Αποτελεί πλήγμα για το εργατικό μας κίνημα, ειδικά σήμερα που βρίσκεται μπροστά στις μεγαλύτερες και δυσκολότερες προκλήσεις των τελευταίων δεκαετιών.

Είναι επιβεβλημένη η ενότητα και η των εργαζομένων και των αντιπροσώπων τους απέναντι στην εργασιακή, οικονομική και κοινωνική λαίλαπα που επιχειρεί να σαρώσει κεκτημένα με αγώνες και θυσίες δικαιώματα. Η διασφάλιση της εργασίας, η προστασία των εργαζομένων από κάθε εργοδοτική και κυβερνητική αυθαιρεσία, η ελεύθερη και απρόσκοπτη βούλησή τους είναι υποχρέωση κάθε συνδικαλιστή που σέβεται και υπηρετεί με ευσυνειδησία το ρόλο του.

 Για το

        Ο Πρόεδρος                            Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας
Ηλίας Κορλός                                      Άγγελος Αλεξανδρόπουλος
Η Α΄ Αντιπρόεδρος                            Ο Γραμματέας Οικονομικού      
Μαρία Λιάπη                                           Αλέκος Μερσινιάς
Ο Β΄ Αντιπρόεδρος                             Ο Οργανωτικός Γραμματέας
Νικόλαος Βασιλειάδης                                 Γεώργιος Ραντίτσας