Γενική Απεργία – Πρωτομαγιά 2020

  Αθήνα, 29 Απριλίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ 2020

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η Εργατική είναι Παγκόσμια Ημέρα Απεργίας, στην μνήμη όσων αγωνίσθηκαν και θυσιάστηκαν για Δικαιοσύνη, Δημοκρατία, Ελευθερία, 8ώρο και Ανθρώπινες Συνθήκες Εργασίας.

Ταυτόχρονα αποτελεί αφετηρία νέων αγώνων  ενάντια σε μνημονιακές πολιτικές, μέτρα και καταστάσεις που υφαρπάζουν από τον κόσμο της μισθωτής εργασίας το δικαίωμα για αξιοπρεπή δουλειά και ζωή.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ,  ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: 

Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας. Όχι στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.

Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων, που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων και την εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Διεκδικούμε, πολιτικές, που θα δημιουργούν ανάπτυξη και δεν θα εντείνουν την ύφεση, εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς και φυσικά αξιοπρεπείς συντάξεις για τους απόμαχους της εργασίας.

Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Όχι άλλα άδικα και υπέρμετρα βάρη για μισθωτούς και συνταξιούχους, όχι στη συνέχιση της φορολογικής επιδρομής.

Η ΟΜΕ–ΕΥΔΑΠ συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, που κήρυξε η την 1η Μαη.

Συνάδελφοι, ο φετινός εορτασμός καλύπτεται από την ασύμμετρη απειλή της υγείας των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Αποκτάει ιδιαίτερη σημασία λοιπόν η υγειινή και των εργαζομένων στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία.

Ταυτόχρονα προειδοποιούμε να μην αποτελέσει η απειλή αυτή αφορμή και πρόσχημα για πλήρη καταστρατήγηση των εργατικών δικαιωμάτων και επιστροφή σε εργασιακό μεσαίωνα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση για να αποτρέψουμε πιθανή επίθεση σε όλο το φάσμα των εργατικών δικαιωμάτων.

ΓΙΑ  ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΜ.Ε. – Ε.ΥΔ.Α.Π.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Κορλός Ηλίας Κυρίτσης Δημήτρης

 

Υ.Γ. Θεωρήσαμε ότι, η πρωτοβουλία για την στήριξη των συνανθρώπων μας, που δοκιμάζονται καθημερινά στα νοσκομεία από την με το συμβολικό ποσό των 5 ευρώ σε είδος, να στηριχθεί ομόφωνα και να μην αντιμετωπιστεί κάτω από αδιέξοδες και αντικοινωνικές μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Οικονομικών Υπηρεσιών της Εταιρείας, η πρωτοβουλία μας τυγχάνει της αποδοχής του 95% των συναδέλφων μας και η ΟΜΕ με αίσθημα ευθύνης θα προχωρήσει στην εφαρμογή της μόνο με  ομόφωνη απόφαση των παρατάξεων που θα συζητηθεί σε επόμενο .