Ανακοίνωση για διατακτικές, συνεισφορά 5€ και οικονομικά ΟΜΕ

Αθήνα, 14  Απριλίου  2020 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητές/οι Συνάδελφοι,

Στο πλαίσιο της θεσμικής, υπεύθυνης και αξιόπιστης ενημέρωσής σας από την Ο.Μ.Ε. σας πληροφορούμε ότι:

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.ΥΔ.Α.Π. την Τετάρτη, 8.04.2020, αποφασίσθηκε η διάθεση των διατακτικών τροφείων (κουπόνια) για το Πάσχα, ύψους 450 ευρώ, με τη μορφή κάρτας. Την  απόφαση αυτή διευκόλυναν οι πρωτοβουλίες της ΟΜΕ για να συμπεριληφθούν στον προϋπολογισμό του 2020 της ΕΥΔΑΠ, τα ποσά που αφορούσαν όλες τις  παροχές των εργαζομένων (, κουπόνια, ξένες γλώσσες κ.α.). Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι  ένας  εκπρόσωπος των εργαζομένων καταψήφισε τον προϋπολογισμό παρότι όπως προαναφέραμε περιλάμβανε τις παροχές μας.

Αναφορικά με την απόφαση της Ομοσπονδίας μας για τη συμβολική και οικειοθελή συνεισφορά μας με το ποσό των 5 ευρώ από κάθε εργαζόμενο με αφορμή την και σκοπό την προμήθεια βασικού ιατρικού εξοπλισμού για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας, που δοκιμάζονται, σας ενημερώνουμε τα εξής:

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εκφράζει τη συντριπτική μερίδα των εργαζομένων που μας ζητά να δείξουμε την μας στους συνανθρώπους μας. Δυστυχώς, υπάρχει αντικειμενική οικονομική αδυναμία να προσφέρει η ΟΜΕ  ένα τόσο μεγάλο ποσό και αυτό εξ αιτίας της κακής διαχείρισης συγκεκριμένων προσώπων στο παρελθόν που είχαν και την ευθύνη της Διοίκησης.

Όπως γνωρίζετε, η υπόθεση εξετάζεται από την αρμόδια Εισαγγελία των Αθηνών η οποία διέταξε οικονομική πραγματογνωμοσύνη, προκειμένου να ελεγχθούν στελέχη συγκεκριμένης συνδικαλιστικής παράταξης μεταξύ άλλων για το αδίκημα της υπεξαίρεσης  κατά την περίοδο που ασκούσαν τη διοίκηση της Ο.Μ.Ε.

Είναι προκλητικό τα μέλη της συγκεκριμένης παράταξης να μας εγκαλούν να εκταμιεύσουμε με ποσά από  το αποθεματικό της Ο.Μ.Ε.(!), όταν οι ίδιοι γνωρίζουν πολύ καλά τί παρέδωσαν…

Σας ενημερώνουμε ενδεικτικώς ότι διαχειρίστηκαν σε 3 χρόνια περίπου 670.000,00 ευρώ και παρέδωσαν 34.000,00 ευρώ!

Τέλος, να συγχαρούμε όλες και όλους τους συναδέλφους μας και ιδιαίτερα όσες/ους βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή», δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό για την απρόσκοπτη λειτουργία της Εταιρείας και να ευχηθούμε σε όλους εσάς και στις οικογένειές σας καλό Πάσχα, καλή  Δύναμη και Κουράγιο!

 

Για το  

Ο Πρόεδρος

 

Ο Γεν. Γραμματέας
Ηλίας Κορλός Δημήτρης Κυρίτσης