“Λέμε ΟΧΙ στο ξεπούλημα της ΔΕΗ”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα, 23 Απριλίου 2018

Πώληση  

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ εκφράζει τη συμπαράστασή της στους συναδέλφους εργαζόμενους της ΔΕΗ, οι οποίοι αγωνίζονται ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για ξεπούλημα της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας.

Μετά την πώληση του ΑΔΜΗΕ, τώρα η κυβέρνηση έρχεται με σχετικό να προωθήσει την πώληση λιγνιτικών μονάδων για τις οποίες δεν θα απαιτείται καμία επένδυση, σε αντίθεση με αυτές που απομένουν στην κατοχή της ΔΕΗ. Το αποτέλεσμα θα είναι η μεγαλύτερη Ενεργειακή Επιχείρηση της χώρας για την λειτουργία της να απαιτείται να δαπανήσει για  επενδύσεις εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, πλήττοντας με αυτό τον τρόπο την βιωσιμότητα της με αρνητικές επιπτώσεις αφενός για την ενεργειακή και την ενεργειακή επάρκεια της χώρας, και αφετέρου με δραματικά αποτελέσματα για την Ελληνική κοινωνία και την οικονομία που χρόνια τώρα δοκιμάζεται από την μνημονιακή λαίλαπα. 

Η Ομοσπονδία μας στηρίζει τον αγώνα της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ  και διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση  

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ

ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ, ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜ.Ε. – Ε.ΥΔ.Α.Π.  

Ο Πρόεδρος
Σινιώρης Γιώργος

Ο Γεν. Γραμματέας
Κορλός Ηλίας 

ΥΓ.Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας την Παρασκευή 20 Απριλίου στις 14:00 μ.μ. πραγματοποίησε την δεύτερη συνάντηση σε καλό κλίμα με την αντίστοιχη Επιτροπή της Διοίκησης στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε με νεότερη ανακοίνωση.