Επέτειος Πολυτεχνείου: Ημέρα ιστορικής μνήμης και αγώνα

Αθήνα 16 Νοεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ: ΗΜΕΡΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

Η εξέγερση του υ στις 17ης Νοέμβρη του 1973 ήταν το επιστέγασμα του αγώνα λαού και νεολαίας ενάντια στην εξουσία της χούντας.

Σήμερα οι αγώνες και τα διδάγματα αυτά παραμένουν επίκαιρα, πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε την , τις νέες πολιτικές που διαχρονικά διαμορφώνονται και αφορούν την , την υπερφορολόγηση, την καταστρατήγηση δικαιωμάτων, τον φασισμό και το ναζισμό, τα πολεμικά σχέδια. Όλοι οι εργαζόμενοι και οι πρέπει ενωτικά και μαζικά να αντισταθούμε στα βάρβαρα μέτρα στις συνεχείς περικοπές μισθών, συντάξεων, στην απαξίωση Δημοκρατικών θεσμών και ανθρώπινης υπόστασης. Το μέλλον ανήκει στους νέους μας, πρέπει να το διεκδικήσουμε.

Στις ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες, που διαμορφώνονται εξαιτίας της ς, εμπλουτίζεται με ιδιαίτερη έμφαση ο αγωνιστικός ορίζοντας.

Τα κοινωνικά αγαθά, που τα τελευταία χρόνια εξαιτίας των μνημονίων υποτιμήθηκαν, αποκτούν τεράστια σημασία για τη ζωή των πολιτών.

Τα συνθήματα «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» συμπληρώνονται με την προσθήκη «ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ (ΥΓΕΙΑ-ΝΕΡΟ-ΕΝΕΡΓΕΙΑ) ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.»  

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜ.Ε. – Ε.ΥΔ.Α.Π.

                      Ο Πρόεδρος                Ο Γεν. Γραμματέας
                    Ηλίας Κορλός              Δημήτρης Κυρίτσης