Οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ έδειξαν ότι είναι αποφασισμένοι να αποτρέψουν τα σχέδια της… τρόικας (Κυβέρνηση, Υπερταμείο, Διοίκηση) για απολύσεις και καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων

Αθήνα 26 Μαΐου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ έδειξαν ότι είναι αποφασισμένοι
να αποτρέψουν τα σχέδια της… ς (Κυβέρνηση, , Διοίκηση)
για και καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων

Συνεχίζουμε δυναμικά…

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες των συναδέλφων που με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους τάχθηκαν υπέρ της αγωνιστικής υπεράσπισης των εργατικών συμφερόντων απέναντι στους απεργοσπαστικούς και διασπαστικούς μηχανισμούς που στήθηκαν από τη Διοίκηση. Ενάντια στους σχεδιασμούς της τρόικας για απολύσεις, καταπάτησης των συλλογικών συμβάσεων και διάλυσης του υγειονομικού και του κανονισμού προσωπικού.
Μετά τη μεγαλειώδη στη Βόρεια Πύλη, τη διαδήλωση εντός των εγκαταστάσεων της ΕΥΔΑΠ στον Περισσό και την των γραφείων τους, οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι αναγκάστηκαν να δεσμευτούν δημόσια ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία απόλυση εργαζομένου στο ΕΥΣ και κάλεσαν την ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ σε συνάντηση με την Επιτροπή για τη διαπραγμάτευση της ΕΣΣΕ.

Η διοίκηση  κάτω από την πίεση των εργαζομένων δεσμεύτηκε να επανεξετάσει  τη στάση της για την  άμεση εφαρμογή της άρσης της περικοπής του 4%.

Ενημέρωση για τη συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΜΕ
με την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης για τη ΣΣΕ

Ξεκαθαρίσαμε ότι δεν αναγνωρίζουμε οποιαδήποτε έως τώρα διαπραγμάτευση που δεν εκκινεί από την υλοποίηση των όρων των προηγούμενων συμβάσεων και δε διαπραγματευόμαστε υγειονομικό και κανονισμό προσωπικού.
Θέσαμε το βασικό πλαίσιο αιτημάτων για την υπογραφή μιας ικανοποιητικής ΕΣΣΕ, που αγγίζουν όλο το :

 1. Διασφάλιση της καθολικής προσβασιμότητας στο νερό.
 2. Άμεσες τακτικού προσωπικού
 3. Δραστική μείωση του χρόνου εργασίας (εργάσιμη εβδομάδα 30 ωρών).
 4. Αύξηση των βασικών μισθών και ημερομισθίων 10% τουλάχιστον.
 5. Χορήγηση όλων των μισθολογικών βαθμών
 6. Αποκατάσταση του χρονοεπιδόματος.
 7. Επαναφορά σε όλους τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ, των επιδομάτων που έχουν περικοπεί, δυσμενέστερα τροποποιηθεί, καταργηθεί και των χορηγούμενων παροχών.
 8. Κανονικοποίηση του μισθολογίου
 9. Αποσαφήνιση της ΕΣΣΕ για την πάγια χορήγηση των διατακτικών (κάρτα κουπονιών) σίτισης.
 10. Χορήγηση κάρτας καυσίμου/μήνα σε όλους.
 11. Κάλυψη από την ΕΥΔΑΠ του κόστους εξαγοράς ενσήμων (κύριας και επικουρικής) για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Συνάδελφισσες, -οι,
θα σας ενημερώνουμε διαρκώς για κάθε εξέλιξη και σας καλούμε να βρίσκεστε σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα ενόψει τις κλιμάκωσης των κινηιήσεων τις επόμενες ημέρες ενάντια στη Διοίκηση, την Ε (Υπερταμείο) και το Υπουργείο που απαιτεί απολύσεις μέσα από την Σύμβαση με την ΕΥΔΑΠ για το αδιύλιστο νερό.

 Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                             Ο Γεν. Γραμματέας
Ηλίας Κορλός                                             Αλέκος Μερσινιάς

ΥΓ:  Εκτιμούμε ως θετική την προκήρυξη κινητοποιήσεων από τους «διορισμένους» που δυστυχώς, επέλεξαν να απουσιάσουν και να διαβάλλουν τη μεγαλειώδη χθεσινή κινητοποίηση του προσωπικού. Αν και σύρθηκαν από τις εξελίξεις και την αγανάκτηση των εργαζομένων ελπίζουμε η προσπάθειά τους για ξεχωριστή εμφάνιση να είναι η τελευταία που γίνεται για οποιαδήποτε εργατική διεκδίκηση.