Οι εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα αντιδρούν και οι διορισμένοι στην ΕΥΔΑΠ ξεπουλούν…

Αθήνα , 11 Ιουνίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα αντιδρούν
και οι διορισμένοι στην ΕΥΔΑΠ ξεπουλούν…

Την Πέμπτη 10 Ιουνίου δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι είπαν ένα βροντερό «όχι» στο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης που βάζει στο κρεββάτι του Προκρούστη εργασιακά δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες δεκαετιών, απαίτησαν να μην προχωρήσει η ψήφισή του στη .

Η συμμετοχή των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ ήταν επίσης μαζική με την ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ να πρωτοστατεί στην απεργιακή των συνδικάτων στο κέντρο της Αθήνας.

Συνεχίζουμε μέχρι να αποσυρθεί το Νομοσχέδιο. Το μέλλον μας δεν είναι το 10ωρο και οι απλήρωτες υπερωρίες. Είναι η εργάσιμη εβδομάδα των 30 ωρών χωρίς μείωση αποδοχών και η κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Βιάζονται να υπογράψουν ντροπής

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκλεκτή της Διοίκησης της ΕΥΔΑΠ ΟΜΕ (των πραξικοπηματιών Σκόνδρα, Κυρίτση, Χαρατσή, Ρετουνιώτη), με την ενορχήστρωση του Εκπροσώπου στο Δ.Σ. κ. Αγγελάκη, χωρίς να προηγηθεί ενημέρωση των εργαζομένων, βιάζεται να υπογράψει μια ντροπιαστική και προσβλητική για στους 2.500 εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ Συλλογική Σύμβαση και μάλιστα τριετούς διάρκειας.

Η Σύμβαση αυτή το μόνο καινούργιο που θα προβλέπει, εντός της επομένης τριετίας, είναι μια μισθολογική προώθηση. Το 4% που θα μπει σαν κερασάκι στην σύμβαση της ντροπής είναι υποχρέωση της προηγούμενης ΣΣΕ (το έχει παραδεχτεί ο επικεφαλής της ΑΚΕ με επιστολή του από τις 2/4 προς το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ) και τα κουπόνια υποχρέωση της Εταιρείας και γι αυτό δίνονται χωρίς παράλειψη όλα τα τελευταία χρόνια.

Αυτοί που θεωρούσαν λίγη και λοιδορούσαν τη συμπληρωματική ΣΣΕ του 2019 (ΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ-ΕΣΚ) συμμετέχουν στην πιο αναξιοπρεπή διαδικασία ξεπουλήματος των εργαζομένων. Θα ανεχτούν να μοιράζει η διοίκηση, μετά από μια ζημιογόνο χρήση, 50 εκατομμύρια Ευρώ για ένα χρόνο στους μετόχους και να μοιράσουν ψίχουλα σε 2.500 εργαζόμενους για τρία χρόνια.

Δεν θα τους αφήσουμε. Η διοίκηση θα δεχτεί την οργή των εργαζομένων και οι «εκλεκτοί» της συνομιλητές το ανάθεμά τους.

Μόνη λύση είναι η άμεση υπογραφή ΕΣΣΕ, στη βάση του ελάχιστου πλαισίου που έχει καταθέσει η ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ, προκειμένου να έχουμε μια αξιοπρεπή και μη αμφισβητήσιμη ΕΣΣΕ.

  1. Αυξήσεις μισθών 10% την επόμενη τριετία.
  2. Αποκατάσταση των επιδομάτων που έχουν περικοπεί ή έχουν υποστεί δυσμενέστερη τροποποίηση.
  3. Χορήγηση των χρονοεπιδοματικών ωριμάνσεων και στο υπόλοιπο .
  4. Εφαρμογή εφεξής όλων των βαθμολογικών προωθήσεων που δικαιούνται οι εργαζόμενοι.
  5. Επαναδιατύπωση της πάγιας χορήγησης των τροφείων σίτισης στην νέα ΕΣΣΕ.

Θεωρούμε δεδομένο ότι θα πρέπει να απαλειφτεί η περικοπή του 4% και η εφαρμογή του συνταξιοδοτικού ασφαλιστηρίου όπως προβλέπονται ρητά από την ΕΣΣΕ του 2018 και την συμπληρωματική της.

Συναδέλφισσες,-οι,

Η υπόθεση της ΕΣΣΕ είναι πλέον στα χέρια σας. Σας καλούμε να είστε σε αγωνιστική ετοιμότητα και εντός των αμέσως επόμενων ημερών θα ενημερωθείτε για το πρόγραμμα δράσεων που θα αποφασίσουμε για τη διεκδίκηση και άμεση υπογραφή ικανοποιητικής ΕΣΣΕ.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος         Ο Γεν. Γραμματέας
Ηλίας Κορλός         Αλέκος Μερσινιάς