Ο εκτελών χρέη ιδιωτικοποίησης του νερού, Διευθύνων Σύμβουλος κ. Σαχίνης οδηγεί την ΕΥΔΑΠ σε ζημιογόνες χρήσεις 

Αθήνα 9 Απριλίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο εκτελών χρέη ς του νερού, Διευθύνων Σύμβουλος κ.   οδηγεί την ΕΥΔΑΠ σε ζημιογόνες χρήσεις!

Συνάδελφισσες, – οι,

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η ΕΥΔΑΠ θα εμφανίσει ζημίες, ως αποτέλεσμα απαράδεκτων χειρισμών και συμφωνιών σχετικά με τη διαχείριση κρίσιμων θεμάτων όπως η σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο, η εργολαβική παραχώρηση του ΚΕΛ Ψυττάλειας, το προετοιμαζόμενο για το ΕΥΣ Αττικής κλπ.  Οι χειρισμοί  του διαγωνισμού της Ψυττάλειας, για τους οποίους φέρει αποκλειστική ευθύνη ο Διευθύνων Σύμβουλος έχουν κάνει την ΕΥΔΑΠ εδώ  και δύο χρόνια έρμαιο των εργολάβων και της διαμάχης τους και συνεχόμενο θέμα στις εφημερίδες. Με τις παρεμβάσεις του υποκατέστησε την επιτροπή έμπειρων και καταξιωμένων συναδέλφων και θέτει σε νομικές εμπλοκές και κινδύνους την εταιρία.

Ο κ. Σαχίνης παρέλαβε μια υγιή οικονομικά ΕΥΔΑΠ και μετά από σχεδόν μια διετία στο τιμόνι της, φαίνεται πως έχει οδηγήσει την  εταιρία σε περαιτέρω ιδιωτικοποίηση, έρμαιο δεκάδων συμβούλων, με τα διεθνή οικονομικά συμφέροντα () να είναι ante portas, με δεκάδες τα κορονοϊού και εστίες υπερμετάδοσης του ιού στους εργασιακούς χώρους.
Εν μέσω όλων αυτών θεωρεί προφανώς δευτερεύων και καθυστερεί την έναρξη της διαπραγμάτευσης για την υπογραφή της νέας ΕΣΣΕ εντείνοντας την ανησυχία στους εργαζόμενους.

Επιστέγασμα όλων αυτών μια καινοφανής διαδικασία κάλυψης δεκάδων θέσεων ευθύνης με «εκτελούντες/σες χρέη» σε ένα, υπό κατασκευή, . Καταξιωμένοι συνάδελφοι με μια μονοκονδυλιά και χωρίς καμία αξιολόγηση καταργούνται από προϊστάμενοι, διευθυντές, βοηθοί γενικοί, γενικοί διευθυντές και παροπλίζονται ως σύμβουλοι ή υποβαθμίζονται ως απλοί υπάλληλοι.

Εάν η διοίκηση θέλει να διαμορφώσει ένα σύγχρονο σύστημα στελέχωσης με δίκαιο, αδιάβλητο και υπεύθυνο τρόπο, με αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα, να προσέλθει σε διάλογο με την ΟΜΕ και τους συλλόγους επιστημόνων και μηχανικών που θα καθορίσει  ένα «πάγιο», κατά το δυνατόν αντικειμενικό, με αίσθηση δικαίου και προσανατολισμένο στο αποτέλεσμα σύστημα στελέχωσης με γνωστούς τους στόχους, τα κριτήρια και τους τρόπους στελέχωσης.

Τα οργανογραμματικά μοντέλα στελέχωσης τύπου  , και ΕΛΤΑ δεν είναι ευπρόσδεκτα στην ΕΥΔΑΠ.

Για την ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ

Ο Πρόεδρος                                         Ο Γεν. Γραμματέας

Ηλίας Κορλός                                       Αλέξανδρος Μερσινιάς