Μεθόδευση απαξίωσης και διαπόμπευσης του προσωπικού και των στελεχών της ΕΥΔΑΠ

Αθήνα 17 Μαίου 2021

Μεθόδευση απαξίωσης και διαπόμπευσης
του προσωπικού και των στελεχών της ΕΥΔΑΠ.

Συνάδελφισσες, -οι,

H πολυδιαφημισμένη από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο «διαδικασία αντικειμενικής αξιολόγησης;», με την πρώτη ελέω «διευθυντικού δικαιώματος» απόφασή του αποδείχτηκε προσχηματική ώστε να υλοποιηθούν οι κατευθύνσεις του υ (τύπου ΕΛΤΑ, και ) για την πρόσληψη στελεχών εκτός ΕΥΔΑΠ. Η επαναπροκήρυξη της θέσης του Γενικού Διευθυντή Οικονομικών και Εφοδιαστικής Αλυσίδας απαξιώνει στελέχη με τα οποία ο Δ.Σ. συνεργάζεται εδώ και δύο χρόνια

Η ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ δηλώνει ότι τέτοιες επιλογές δεν είναι αποδεκτές.

Διαπραγμάτευση για τη νέα ΕΣΣΕ

Ο Διευθύνων όρισε μια επιτροπή για να διαπραγματευτεί με τους εργαζόμενους τη νέα ΕΣΣΕ, στην οποία δεν εκπροσωπείται η Διοίκηση (!) της εταιρίας. Η πρώτη συνάντηση με τη εκλεκτή  «διοίκηση της ΟΜΕ» πραγμαιήθηκε στις 10-05-2021 χωρίς καμία ενημέρωση, μια εβδομάδα μετά, από τους διορισμένους της εργοδοσίας ως θεσμικούς συνομιλητές για το περιεχόμενο των συζητήσεων.

Είναι λυπηρό, υποτίθεται συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι, να αποδέχονται να συνομιλούν τη στιγμή που δεν έχει υλοποιηθεί η συμβατική υποχρέωση της σύμβασης του 2019 για κατάργηση της περικοπής του 4%, την ίδια στιγμή που ο Διευθύνων θέτει απροκάλυπτα θέματα τροποποίησης του Κανονισμού Προσωπικού και του Υγειονομικού, χωρίς να έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τις αλλαγές που επιθυμεί. Προφανώς, κατά την πάγια τακτική του, τις έχει δώσει σε εξωτερικό σύμβουλο ώστε να φέρει προς τετελεσμένων τους εργαζόμενους και το συνδικάτο.

Ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος στην ΕΥΔΑΠ

Οι πρόσφατες εκκλήσεις ενότητας από την πλευρά του επικεφαλής των διορισμένων, θα είχαν πρακτικό αντίκρισμα και όχι μόνο προπαγανδιστική αξία, αν συνοδεύονταν από την βούληση για άμεση διενέργεια ενωτικού (νόμιμου, καταστατικού και δημοκρατικού) συνεδρίου. Η νόμιμη ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ, παρά την απαράδεκτη στάση των διορισμένων, είναι έτοιμη και διαθέσιμη, προτάσσοντας τα εργατικά συμφέροντα, για ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Ιδού η Ρόδος!

Αγωνιστική ετοιμότητα

Το ΔΣ της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ τις αμέσως επόμενες μέρες θα ανακοινώσει πρόγραμμα δράσεων καικινητοποιήσεων ώστε να αποτραπούν εξελίξεις ενάντια στα εργατικά συμφέροντα και την κοινωνική ανάγκη για παροχή φθηνών και ποιοτικών υπηρεσιών ύδρευσης-αποχέτευση.
Καλούμε όλο το και τους συνταξιούχους μας, να είναι σε αγωνιστική εγρήγορση προκειμένου να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα μας και τα δικαιώματά μας.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                             Ο Γεν. Γραμματέας
Ηλίας Κορλός                                             Αλέκος Μερσινιάς