Πραγματοποιήθηκε το 38ο Συνέδριο (έκτακτο) της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 26/1/2021

Πραγμαιήθηκε σήμερα 26/1/2021 το 38ο έκτακτο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ. Επί 63 νομιμοποιημένων αντιπροσώπων συμμετείχαν 36 αντιπρόσωποι (ποσοστό 57,2%).

Στο Συνέδριο μετά από μυστική ψηφοφορία σε κάλπη και με την παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου, αποφασίστηκε ομόφωνα να απορριφθεί η πρόταση μομφής κατά του Προέδρου και της Α' Αντιπροέδρου και να παραταθούν οι εργασίες του και δεύτερη ημέρα (την Τετάρτη 27/1) προκειμένου να γίνουν εκλογές για νέο , Ελεγκτική Επιτροπή και αντιπροσώπους της ΟΜΕ στη .

Το Συνέδριο θα μείνει στην ιστορία, τόσο για την δικαστική διαμάχη που κατέληξε υπέρ της διαξς του, αλλά κυρίως ήταν το πρώτο συνέδριο στην ιστορία της ΟΜΕ που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη και μεταδόθηκε ζωντανά και με μεγάλη απήχηση στο διαδίκτυο.

Στο Συνέδριο εκπροσωπήθηκαν με αντιπροσώπους όλα τα Σωματεία μέλη της ΟΜΕ που είχαν νομιμοποιημένους αντιπροσώπους. Μάλιστα ως αντιπρόσωποι συμμετείχαν οι Πρόεδροι των Συλλόγων Μηχανικών, Επιστημόνων, Αποχέτευσης, Καταμέτρησης, Μέσης Εκπαίδευσης. 

Από τις τοποθετήσεις του συνόλου των ομιλητών στάλθηκε μήνυμα ενότητας και αγωνιστικής ετοιμότητας προς όλο το της ΕΥΔΑΠ, ακόμα και στους συναδέλφους που επέλεξαν την αποχή από τη διαδικασία του Συνεδρίου, ενόψει των μαχών που έρχονται για να ματαιωθεί η ιδιωτικοποίση του ΕΥΣ, να αποτραπεί η λεηλάτηση των αποθεματικών της εταιρείας και η εργολαβοποίησή της καθώς και η ανάγκη υπογραφής ικανοποιητικής συλλογικής σύμβασης.

ΔΕΙΤΕ TΟ VIDEO ΤΟΥ 38ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΕΔΩ 

Η ΑΦΙΣΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ