Κινητοποίηση-3ωρη στάση εργασίας

 Αθήνα, 6 Απριλίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      Ευχαριστούμε τους συναδέλφους μας, που συμμετείχαν στην κινηίηση-3ωρη - και παράσταση διαμαρτυρίας, στο κτίριο Διοίκησης Περισσού, για τα οφειλόμενα ποσά της Διοίκησης από το Συνταξιοδοτικό Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο προς τους εργαζομένους. Δυστυχώς το συγκεκριμένο πρόγραμμα ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί από το 2018 έως και σήμερα, καθώς επίσης και η υπογραφή συμπληρωματικής Σ.Σ.Ε. για την ανάκτηση απωλειών εισοδήματός μας από την πληθωριστική και ενεργειακή κρίση που όλοι βιώνουμε.
     Αν και τονίσαμε πολλές φορές, ως Ομοσπονδία, στην παράσταση διαμαρτυρίας, προς όλες τις κατευθύνσεις και όλους τους αποδέκτες, ότι μόνο ενωμένοι και αποφασισμένοι χωρίς κομματικές παρωπίδες και επιδιώξεις, μπορούμε να υπερασπιστούμε, να διεκδικήσουμε, να απαιτήσουμε και να λάβουμε ότι πραγματικά μας ανήκει, υπήρχαν δυστυχώς κάποιοι που ως όψιμοι αριστεροί εργοδότες «ράντισαν» με τον λόγο τους διχόνοια και επιχειρήματα υπέρ της Διοίκησης και εναντίον των εργαζομένων!
     Στη συνέχεια της κινητοποίησής μας προχωρήσαμε σε συμβολική του γραφείου του Δ/ντα Συμβούλου Χ. Σαχίνη, ο οποίος επέλεξε την φυγή και για πρώτη φορά έκανε ολοφάνερη την αδυναμία αντιμετώπισης και επίλυσης των αιτημάτων των εργαζομένων! Το μόνο σίγουρο, είναι ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ακόμα πιο δυναμικά, μέχρι την τελική μας δικαίωση! Θα πάρουμε όσα μας αξίζουν!

     Υ.Γ. Στο χθεσινό Δ.Σ. της Εταιρείας για άλλη μια φορά – χωρίς να μας πείθει- ο Δ/νων
Σύμβουλος ενημέρωσε πως πρόθεσή του είναι η υπογραφή συμπληρωματικής Σ.Σ.Ε.
     Είναι λυπηρό επίσης, ότι ο εκπρόσωπος της Συμμαχίας στο Δ.Σ. της Εταιρείας, αν και απόντας από την χθεσινή παράσταση διαμαρτυρίας, ταυτίστηκε απόλυτα με την Διοίκηση και κατήγγειλαν από κοινού την αυθόρμητη κινητοποίηση, κατάληψη και επιγραφή συνθήματος των συναδέλφων μας στο γραφείο του Χ. Σαχίνη, χαρακτηρίζοντάς την βανδαλισμό! Υπάρχει τελικά Εργοδοτική Αριστερά; Τι άλλο θα δούμε και θα ακούσουμε;;

                                                        Για το Δ.Σ.

        Ο Πρόεδρος                                                                              Ο Γεν. Γραμματέας
    Αθανάσιος Σκόνδρας                                                                 Δημήτριος Κύρίτσης