Καταρρέουν οι εισπράξεις της ΕΥΔΑΠ και το πρώτο θύμα είναι οι εργαζόμενοι

Αθήνα, 28 Ιουνίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καταρρέουν οι εισπράξεις της ΕΥΔΑΠ και το πρώτο θύμα είναι οι εργαζόμενοι

Συναδέλφισσες, -οι,

Η διοίκηση Σαχίνη στην ΕΥΔΑΠ ακροβατεί μεταξύ κακοδιοίκησης, αναξιοκρατίας και αδιαφάνειας. Μετά την πολυδιαφημισμένη αξιολόγηση στελεχών που κατέληξε σε ένα ακόμα φιάσκο αναξιοκρατίας, την παρέμβαση στα εσωτερικά του συνδικαλιστικού κινήματος, τη σκανδαλώδη παρέμβαση στο διαγωνισμό της Ψυττάλειας την προετοιμασία του ΕΥΣ για την εκχώρησή του σε ιδιώτες στο πλαίσιο του που δρομολογεί η κυβέρνηση, η διοίκηση παρεμβαίνει και στο διαγωνισμό για την ταχυδρομική αποστολή των λογαριασμών.

Η παρέμβαση της αυτή έχει σαν αποτέλεσμα η ΕΥΔΑΠ να μην εκδίδει λογαριασμούς, να μην εισπράττει και να χρησιμοποιεί για την καθημερινή της λειτουργία τα ταμειακά διαθέσιμα χρήματα με κίνδυνο να καταφύγει σε δανεισμό.

Η δυσχερής οικονομική κατάσταση που κινδυνεύει να περιέλθει η ΕΥΔΑΠ και βέβαια η διασφάλιση των bonus της διοίκησης έχει σαν αποτέλεσμα να αναζητούνται τρόποι περιορισμού του μισθολογικού κόστους. Ενόψει της διαπραγμάτευσης για τη Επιχειρησιακή Εργασίας η διοίκηση εκμεταλλεύεται τους διορισμένους από αυτή συνδικαλιστές των ΑΚΕ- ΔΑΚΕ – ΕΣΚ – ΠΑΣΚΕ (Σκόνδρα, Κυρίτση, Ρετουνιώτη & Χαρατσή ) για να φορτώσει τα βάρη στους εργαζόμενους.

Ετοιμάζονται να βάλουν ταφόπλακα στους εργαζόμενους (ξανά) υπογράφοντας τα είδη υπογεγραμμένα και κεκτημένα μας:

  • Την αφαίρεση της παρακράτησης του 4% που είναι συμβατική υποχρέωση από την ΕΣΣΕ του 2018.
  • Τις σίτισης που μας χορηγούνται, ως πάγια υποχρέωση της διοίκησης  επί πολλά έτη.
  • Την μισθολογική προώθηση στα καταληκτικά κλιμάκια όλων των κατηγοριών που προβλέπεται από την ΕΣΣΕ του 2015.

Στον αντίποδα η διοίκηση απαιτεί την κατάργηση του κανονισμού προσωπικού, την διάλυση του υγειονομικού και φαίνεται να εισάγει διάταξη για την επανεξέταση όλων των μισθολογικών παροχών μας την επόμενη τριετία, στα πρότυπα των ΕΣΣΕ που υπεγράφησαν σε & ΕΛΤΑ, σύμφωνα με τις εντολές του υπερταμείου.

Ο χαρακτηρισμός, από τη διοίκηση, των υπαλλήλων της ΕΥΔΑΠ ως υψηλόμισθων τη στιγμή που η ΕΥΔΑΠ διαθέτει, επί σειρά ετών, από τις υψηλότερες και πλέον εγγυημένες μερισματικές αποδόσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών αποτελεί προσβολή προς τους εργαζόμενους που παράγουν και τους υδροδοτούμενους που χρηματοδοτούν όλο αυτόν τον διανεμόμενο πλούτο.

Συναδέλφισσες, -οι,

Θέτουμε τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ προ των ευθυνών της για τη διαμορφούμενη κατάσταση. Μόνη λύση για τη διασφάλιση της εργασιακής ομαλότητας, η άμεση υπογραφή σύμβασης, αποδεκτής από όλους, χωρίς νομικές αμφισβητήσεις, με όρους αξιοπρεπείς για τους εργαζόμενους, οι οποίοι εκτός από κοινωνοί ωραίων λόγων και ωραίων στόχων από την πλευρά της διοίκησης πρέπει να γίνουν και κοινωνοί μέρους του πλούτου που παράγουν.

Σε αυτό το πλαίσιο η ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ θα προβεί σε κάθε συνδικαλιστική και νομική ενέργεια για να προασπίσει τα συμφέροντα των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ και της οικονομικής υγείας της δημόσιας ΕΥΔΑΠ.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                             Ο Γεν. Γραμματέας
Ηλίας Κορλός                                             Αλέκος Μερσινιάς