Η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ καταδικάζει το ξεπούλημα της ΔΕΗ και της δημόσιας περιουσίας

Αθήνα, 27 Σεπτεμβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με μια «ΑΡΙΣΤΟτεχνική» κίνηση ακραίου νεοφιλελευθερισμού  και αφού έχουν περάσει μόνο λίγες μέρες μετά το ξεπούλημα του συνόλου του Δικτύου φυσικού αερίου (ΔΕΠΑ Υποδομών) και του 49% του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρισμού (ΔΕΔΔΗΕ), δρομολογεί την περεταίρω της με την απώλεια της πλειοψηφίας του Δημοσίου στην εταιρία.

Την ίδια ώρα που αναδύεται διεθνώς η ανάγκη για ισχυρή κρατική παρέμβαση σε ζητήματα που αφορούν το κοινωνικό κράτος, και την ενεργειακή και έχουν οδηγήσει άλλες χώρες όπως η Γαλλία και η Ισπανία προς αυτή την κατεύθυνση με σκοπό την ανάκτηση του δημόσιου και κοινωνικού ελέγχου στην ενέργεια και στο νερό.

Η κυβέρνηση, με καθαρά δική της πρωτοβουλία, συνεχίζοντας τις μνημονιακές πολιτικές της τελευταίας δεκαετίας και αφού έχουν προηγηθεί την τελευταία διετία αυξήσεις στο ρεύμα, κατά 15-20%, που κόστισαν 500 εκατ. ευρώ στους καταναλωτές, επιλέγει σήμερα το ξεπούλημα της ΔΕΗ και μάλιστα με τρόπο που δημιουργεί προβληματισμό και ερωτήματα για ύποπτες κινήσεις στο χρηματιστήριο.

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ καταδικάζει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και στέκεται αλληλέγγυα με τις δυνάμεις της κοινωνίας και των εργαζομένων που αντιδρούν.

ΓΙΑ ΤΗΝ  ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΗΛΙΑΣ ΚΟΡΛΟΣ                  ΑΛΕΚΟΣ ΜΕΡΣΙΝΙΑΣ