Πρόεδρος Δ.Σ.: “Απαράδεκτοι ισχυρισμοί που πλήττουν το κύρος την Ομοσπονδίας” 

Αθήνα, Τρίτη 29.9.2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, -οι,

Κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΜΕ την Τρίτη 22.9.2020 συζητήθηκαν τα θέματα της  ημερήσιας διάταξης και ολοκληρώθηκε η διαδικασία.

Στη διάρκεια της συζήτησης ΕΣΣΕ έγινε προσπάθεια από ορισμένες παρατάξεις, να αλλάξει η ημερήσια διάταξη, το οποίο δεν έγινε δεκτό. Συγκεκριμένα, ζητήθηκε απόφαση για θέματα, που δεν συμπεριλαμβάνονταν στην ημερήσια διάταξη, όπως η κατάργηση τα εκτελεστικής επιτροπής ως προαπαιτούμενο για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την Επιχειρησιακή Εργασίας.

Το θέμα αποσύρθηκε, για να δοθεί χρόνος, να ενημερωθούν καλύτερα οι παρατάξεις, καθώς η εκτελεστική επιτροπή ορίζεται από το καταστατικό και η οποιαδήποτε τροποποίηση των αρμοδιοτήτων της προϋποθέτει, να γίνει με συγκεκριμένη συνεδριακή διαδικασία.

Όσον αφορά τη δημιουργία εντυπώσεων για δήθεν κλείσιμο των μικροφώνων, είναι απαράδεκτο να διατυπώνονται, καθώς τέτοιοι ισχυρισμοί πλήττουν το κύρος την Ομοσπονδίας.

Συναδέλφισσες, -οι,

Καλώ  τις συγκεκριμένες παρατάξεις, που τα τελευταία δύο χρόνια προσπαθούν λυσσαλέα,  να απαξιώσουν την ΟΜΕ ευτυχώς για τους εργαζόμενους χωρίς αποτέλεσμα, να δείξουν σοβαρότητα και υπευθυνότητα και να αφήσουν της μικροπολιτικές και μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες.

Καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολο να πιστέψουν :

  • ότι υπογράφτηκε η καλύτερη σύμβαση των τελευταίων χρόνων
  • ότι συνεχίζονται απρόσκοπτα όλες οι άλλες παροχές (κουπόνια κ.α.).
  • ότι βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο για την επέκταση του συμπληρωματικού συνταξιοδοτικού προγράμματος σε όλο το
  • Τέλος είναι δύσκολο να πιστέψουν ότι η ΟΜΕ οργάνωσε με εξαιρετικό τρόπο και μεγάλη επιτυχία την αντίδραση για την του Ε.Υ.Σ,

Συνάδελφοι, σε κάθε περίπτωση, για όλα αυτά που συμβαίνουν, οι τελικοί κριτές είστε εσείς.

Ο Πρόεδρος

Ηλ. Κορλός