Η Διοίκηση σε συνεργασία με τους διορισμένους θεσμικούς συνομιλητές θέλουν να ισοπεδώσουν κάθε εργασιακή κατάκτηση!

Αθήνα 28 Απριλίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Διοίκηση σε συνεργασία με τους διορισμένους θεσμικούς συνομιλητές
θέλουν να ισοπεδώσουν κάθε εργασιακή κατάκτηση!

Οι πασχαλινές «» του Διευθύνοντος για «» και «εκσυγχρονισμό» με τις άμεσες αναφορές του σε αλλαγές στον Κανονισμό Προσωπικού και το δείχνουν ότι πρέπει να προετοιμαζόμαστε για νέο Γολγοθά αλλά και να δώσουμε σκληρούς αγώνες για την πολυπόθητη Ανάσταση.

Ως σύγχρονοι Φαρισαίοι και σίγουρα υποκριτές οι διορισμένοι θεσμικοί συνομιλητές της Διοίκησης έσπευσαν να βγουν από την αφάνεια εν μέσω της εβδομάδας των παθών (μας) ανακοινώνοντας στημένες (και συμφωνημένες;) για «αδικαιολόγητες καθυστερήσεις για τα θέματα προσωπικού» και «μονομερείς αποφάσεις της Διοίκησης για αλλαγές στους Κανονισμούς Προσωπικού και Υγειονομικού».

Για του λόγου του αληθές:

  • Ξέχασαν για μια ακόμη φορά (ή σκοπίμως αγνόησαν αφού άλλα έχουν συμφωνήσει στο παρασκήνιο) να αναφερθούν στην μη υλοποίηση βασικής  συμβατικής υποχρέωσης της Διοίκησης  για κατάργηση της περικοπής του 4% από 01-05-2021;
  • Δε μας γνωσίησαν, με την ανακοίνωσή τους, τη θέση τους για την αλλαγή στον Κανονισμό Προσωπικού και Υγειονομικού. Αν δε γίνει μονομερώς αλλά για παράδειγμα προβλέπει «αναβαθμισμένες και πιο οικονομικές» υγειονομικές υπηρεσίες σε ένα μεγάλο ιδιωτικό θεραπευτήριο, αντί των «υποβαθμισμένων και ακριβών» υπηρεσιών του υποστελεχωμένου κλπ υγειονομικού της ΕΥΔΑΠ οι θεσμικοί συνομιλητές της διοίκησης θα συνυπέγραφαν;
  • Ο δρόμος που διάλεξαν (της διάσπασης και της υποταγής στα σχέδια της Διοίκησης) διευκολύνει τα μέγιστα τους αντεργατικούς σχεδιασμούς κυβέρνησης – υ -διοίκησης, προκαλεί προβλήματα στους εργαζόμενους και οδηγεί σε αδιέξοδο τους ίδιους.

Η μόνη νόμιμη και καταστατικά εκλεγμένη διοίκηση της ΟΜΕ έχει εξαρχής δηλώσει ότι ο μόνος ενωτικός δρόμος είναι η διεξ ενωτικού καταστατικού συνεδρίου με συμμετοχή όλων των σωματείων. Ένα συνέδριο, που εκτός των άλλων θα αποφασίσει, χωρίς κανένα περιθώριο νομικής αμφισβήτησης, και για το κείμενο της νέας ΕΣΣΕΕ. Είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να προχωρήσουμε σε μια τέτοια επιλογή. Όποιος καθυστερεί ή αρνείται αυτή την δημοκρατική διέξοδο δείχνει ότι υπηρετεί σκοπιμότητες και οι εργαζόμενοι θα τους κρίνουν όπως τους αξίζει.

Η Διοίκηση να γνωρίζει ότι, στο ολισθηρό δρόμο των αντεργατικών επιλογών που έχει δρομολογήσει, όσους ορισμούς θεσμικών συνομιλητών και να κάνει θα μας βρει σθεναρά μπροστά της όπως και το σύνολο των εργαζομένων.

Η ΟΜΕ, σταθερά προσηλωμένη στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ, έχει ήδη προσφύγει στον για την καθυστέρηση στην έναρξη των διαπραγματεύσεων για τη νέα ΕΣΣΕ και για τη μη εφαρμογή του συμβατικού όρου της συμπληρωματικής ΣΣΕ για την  κατάργησης του 4%.

Καλούμε τη Διοίκηση να σταματήσει τους αποκλεισμούς και τα παιχνίδια με τους διορισμένους συνομιλητές γιατί θα αντιμετωπίσει την παράλυση των πάντων!

Όλοι μαζί συμμετέχουμε στην Απεργιακή κινητοποίηση στις 6 Μάϊου και στη των συνδικάτων.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                             Ο Γεν. Γραμματέας
Ηλίας Κορλός                                             Αλέκος Μερσινιάς