Εργατική Πρωτομαγιά 2016

Αθήνα, 5 Μαΐου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τους Έλληνες εργαζόμενους η αποτελούσε και αποτελεί σταθμό και αφετηρία μνήμης, τιμής και αγώνα για τα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των δυνάμεων της εργασίας, των συνταξιούχων, των ανέργων .

Μετά από έξι χρόνια σκληρών και αδιέξοδων πολιτικών, έχουμε νέα κυβερνητικά μέτρα, που δίνουν τη χαριστική βολή σε κοινωνία και οικονομία, που καταργούν κάθε παροχή κοινωνικής ς, που εντείνουν την ύφεση και τα αδιέξοδα.

Η Κυβέρνηση συνεχίζοντας τη δογματική εμμονή της, σε μέτρα και πολιτικές που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους τους ανέργους, με τακτικισμούς και επικοινωνιακά τεχνάσματα, ρίχνει την ταφόπλακα στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας. Όχι στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
  • Καμία αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση και διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης.
  • Να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές φορομπηχτικής επιδρομής κατά του παραγωγικού ιστού της χώρας
  • Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!
  • Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ς και ανακούφισης των ανέργων.

Η ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ καλεί όλους τους εργαζόμενους, στην 24ωρη Γενική Απεργία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την Κυριακή 8 Μαΐου στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 10.00 π.μ.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!!!
Γραφείο Τύπου ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕ PDF