Δελτίο Τύπου 6-2-2024

Αθήνα,6 Φεβρουάριου 2024

Σ.Σ.Ε. 2024

Την Πέμπτη 8/2 θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας για ορισμό επιτροπής διαπραγμάτευσης και έναρξη των διαπραγματεύσεων καθώς και το πλαίσιο διεκδικήσεών μας μετά και τις προτάσεις των συλλόγων μας.

Η νέα Σ.Σ.Ε. πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων, να θωρακίσει τα εισοδήματά τους από την ακρίβεια και να ικανοποιηθούν σημαντικά οικονομικά και θεσμικά θέματα.

ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ

Σχετικά με την ανακοίνωση της Ε.ΥΔ.Α.Π. για δήθεν εφαρμογή διατάξεων του ν. 5053/23 περί αδικαιολόγητων απουσιών (10 ημ.) εργαζομένου από την Εταιρεία θα θεωρείται ως της σύμβασης εκ μέρους του, καταγγείλαμε την προσπάθεια της Διοίκησης για ακύρωση του Κανονισμού Προσωπικού και στάλθηκε εξώδικο (συνημμένο) από το νομικό μας σύμβουλο για την απόσυρση και ακύρωση της συγκεκριμένης ανακοίνωσης από την Εταιρεία.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Τους τελευταίους 2 μήνες μετά από παρέμβαση της ΟΜ.Ε. και απετράπη και «πάγωσε» η πρόθεση της Διοίκησης για περικοπές και επιβολή προσωπικής διαφοράς σε συναδέλφους μας και δόθηκαν τα χρήματα από συνάφεια σε εργαζομένους που είχε αναστείλει η Διοίκηση. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για οριστική λύση στο πρόβλημα που αναίτια και άδικα εμφάνισε η Διοίκηση.

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ!!!!!!

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΟΡΩΝ Σ.Σ.Ε.!!!!

Υ.Γ. Σχετικά με την τελευταία ανακοίνωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΣΥΜΜΑΧΙΑ, τους τονίζουμε ότι η Ομοσπονδία ασχολείται και λειτουργεί για την ανάδειξη και επίλυση προβλημάτων των συναδέλφων μας, σε αντίθεση με αυτούς που αδιαφορούν για αυτά και επικεντρώνονται για μικροκομματικές σκοπιμότητες να λύσουν δήθεν τα προβλήματα της χώρας!

Για την Ομοσπονδία

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημήτριος Κυρίτσης

Αθανάσιος Σκόνδρας

Ενώπιον παντός αρμοδίου Δικαστηρίου και Αρχής

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ
ΜΕΓ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

της αναγνωρισμένης και νόμιμα συνεστημένης δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία «Ομοσπονδία Εργαζομένων Ε.Υ.Δ.Α.Π (ΟΜ.Ε.- Ε.Υ.Δ.Α.Π), που εδρεύει στην Αθήνα (οδός Αθήνας αρ. 58), όπως νόμιμα εκπορσωπείται.

ΠΡΟΣ

την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Εταιρεία Υδρεύσεως και Αποχετεΰσεως Πρωτευούσης (Ε.Υ.Δ.Α.Π) », που εδρεύει στην Αθήνα (οδός Ωρωπού αρ. 156, Γαλάτσι), όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΛΟΓΟΥΣ
επιφυλασσόμενοι ρητώς παντός δικαιώματός μας από όπου και αν αυτό
απορρέει

Διαμαρτυρόμαστε για την παράνομη, ανασυμβατική και καταχρηστική συμπεριφορά σας.

Σας δηλώνουμε ότι αρνούμεθα τη με αριθμό 1/ 24-01-2024 ανακοίνωσή σας με θέμα «Λοιπές ρυθμίσεις του ν. 5053/26-9-2023» και αποκρούουμε τη δι'αυτής απόπειρά σας να καταργήσετε και να μην εφαρμόσετε τις διατάξεις του Κανονισμού Προσωπικού.

Σας δηλώνουμε εκ των προτέρων ως εκπροσωπούντες όλους τους εργαζόμενους της Ε.ΥΔ.Α.Π. ότι ενδεχόμενη απουσία άνω των 10 ημερών δεν ενέχει και δεν δηλώνει αφ'εαυτής και άνευ ετέρου πρόθεση για καταγγελία της σύμβασης εργασίας εκ μέρους του εργαζομένου, ως εκ τούτου σας δηλώνουμε από τώρα ότι σε μία τέτοια περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρήσετε (άο. 320 παρ. 3 Π,Δ. 80/2022) άνευ ετέρου ότι έχει λάβει χώρα οικειοθελής αποχώρηση.

Σας καλούμε όπως προβείτε στην άμεση απόσυρση και ακύρωση της ανακοίνωσης υπ' αριθμόν 1/ 24-01-2024 με θέμα «Λοιπές ρυθμίσεις του ν. 5053/26-9-2023» και επιπλέον σας καλούμε σε συμμόρφωση προς το Προεδρικό Διάταγμα 597/1985 « Ε.Υ.Δ.Α.Π», το οποίο άλλωστε εφαρμόζετε απαρεγκλίτως ως προς το ζήτημα της οικειοθελούς αποχώρησης επί 30 σχεδόν έτη.

Σας καλούμε να παύσετε αυτήν και οποιαδήποτε άλλη ενέργειά σας κατατείνουσα στην κατάργηση των διατάξεων του Κανονισμού Προσωπικού.

Σας δηλώνουμε ότι άλλως θα προβούμε σε παν ό,τι ο νόμος προβλέπει για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας, επιφυλλαοσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο