Ανακοίνωση για μισθολογικές προαγωγές, Συλλογική Σύμβαση και ασφαλιστικά

Αθήνα, 24 Νοεμβρίου 2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι στις 20-11-2017 συνεδρίασε το ΔΣ της Ομοσπονδίας Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ και αποφάσισε παρουσία και των Πρωτοβαθμίων Σωματείων μελών της:

Μισθολογικές Προαγωγές.  Με μεγάλη πλειοψηφία υπέρ (ΑΚΕ-ΣΥΜΜΑΧΙΑ-ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ) και κατά (ΣΕΚΕΣ-ΕΣΚ) , να υπάρξει δικαστική διεκδίκηση για τα παρελθόντα έτη και  ομόφωνα (όλες οι παρατάξεις) συνδικαλιστική διεκδίκηση από εδώ και στο εξής, μέσω των διαπραγματεύσεων για την νέα Εργασίας.

Όπως γνωρίζετε το δίκαιο αίτημά μας έχει γνωσιηθεί στην Διοίκηση εδώ και πολύ καιρό χωρίς να έχουμε πάρει συγκεκριμένη απάντηση.

Λαμβάνοντας υπόψη: (1) την θετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου της Ομοσπονδίας, (2) ότι αφορά την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, (3) ότι υπάρχει κίνδυνος παραγραφής για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (για το έτος 2012), (4) δεν πρέπει να επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος και πρέπει όλο το να είναι μαζί στην οποιαδήποτε διεκδίκηση από εδώ και πέρα προτείνουμε σε όλους τους εργαζόμενους και στα Πρωτοβάθμια Σωματεία μέλη μας (αν το αποφασίσουν στα Διοικητικά τους Συμβούλια), να προχωρήσουν  με την συλλογή των δικαιολογητικών και υπογραφών για την δικαστική διεκδίκηση του θέματος , με σκοπό να έχουν περατωθεί οι σχετικές διαδικασίες μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου 2017.

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Θα σταλεί επίσημη πρόσκληση στην Διοίκηση για την άμεση έναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο μερών.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι η αντιπρόταση της Ομοσπονδίας για το θέμα των Ασφαλιστικών παρουσιάστηκε στο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ στις 22-11-2017 από το προεδρείο της Ομοσπονδίας παρουσία και του προεδρείου του Σωματείου της Αποχέτευσης.

Η Διοίκηση δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει το θέμα της επικαιροποίησης  ή τροποποίησης της απόφασης υπ΄ αριθ.  19389/2017 ενδελεχώς σε επόμενο λαμβάνοντας υπόψη τα επιχειρήματά μας.

Για την εξέλιξη όλων των θεμάτων θα σας ενημερώσουμε με νέα ανακοίνωσή μας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜ.Ε. – Ε.ΥΔ.Α.Π.
Ο Πρόεδρος
Σινιώρης Γιώργος
Ο Γεν. Γραμματέας
Κορλός Ηλίας