ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24-1-2024

                                                                                      Αθήνα, 24 Ιανουαρίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο της έγκυρης και υπεύθυνης ενημέρωσης από την Ομοσπονδία, σας πληροφορούμε τα εξής:

ΣΣΕ 2024

Η Διοίκηση ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας  μετά την επιστολή που αποστείλαμε  και όρισε επιτροπή από την πλευρά της Εταιρείας, για την άμεση έναρξη των διαπραγματεύσεων της νέας ΣΣΕ 2024.

ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση της εκτελεστικής της ΟΜΕ με την Γεν. Δ/ντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού για το θέμα της εφαρμογής στην Ε.ΥΔ.Α.Π. από την 1η Απριλίου βάσει του  νόμου της ψηφιακής κάρτας εργαζομένων, για την υπερωριακή απασχόληση.

Καταρχήν, εκφράσαμε την πλήρη αντίθεσή μας στην πρόθεση της Διοίκησης να τοποθετήσει κάμερες επιτήρησης πάνω από τα μηχανήματα που θα υπάρχουν στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας και δεν προβλέπονται από το νόμο. Σε περίπτωση που επιμείνει η Διοίκηση, θα αντιδράσουμε με κάθε συνδικαλιστικό και ένδικο μέσο για την παραβίαση προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων. Συμφωνήθηκε να  πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση για το συγκεκριμένο θέμα με περισσότερες διευκρινίσεις λόγω της  πολυπλοκότητας και δυσκολιών  εφαρμογής του, με στόχο την επίλυση προβλημάτων για την αποφυγή αναστάτωσης των εργαζομένων. Τονίζουμε, ότι υπάρχει η δυνατότητα βάσει του νόμου ατομικά ο εργαζόμενος μέσω εφαρμογής στο κινητό ή σε Η/Υ να  δηλώνει προσέλευση και αποχώρηση. Επίσης, εξαιρούνται του νόμου κάποιες ομάδες εργαζομένων.

ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.

Μετά τις παρεμβάσεις μας (επιστολές, συναντήσεις, ανακοινώσεις) ακυρώνεται η μετεγκατάσταση του Υγειονομικού(κτίριο Αθηνάς) εκτός κέντρου Αθηνών, καθώς και άλλων υπηρεσιών και κτιρίων της Εταιρείας στα Κάτω Πατήσια. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε τα δίκαια αιτήματά μας.

Υ.Γ.    Καμία εντύπωση και έκπληξη δεν μας προκάλεσε η ανακοίνωση του  ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ  για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΟΜΕ, χαρακτηρίζοντάς την ως φιέστα, προσπαθώντας για άλλη μια φορά να ρίξουν «δηλητήριο» και να διχάσουν το προσωπικό μη σεβόμενοι συναδελφικές και ανθρώπινες παραδοσιακές εκδηλώσεις, που προφανώς οι ίδιοι δεν πιστεύουν λόγω των πεποιθήσεών τους. Τελικά αποδεικνύεται, ότι αυτές οι επιθέσεις γίνονται με την λογική τους «ότι δεν ελέγχουμε προσπαθούμε να το καταστρέψουμε» με αποτέλεσμα να μην λύνονται τα προβλήματα των εργαζομένων.

Δεν θα τους ακολουθήσουμε προς όφελος όλων των εργαζομένων!

 

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

 Για την Ομοσπονδία

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Δημήτριος Κυρίτσης Αθανάσιος Σκόνδρας

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο