ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ 18-10-2023

   Αθήνα, 18 Οκτωβρίου 2023

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αγαπητές/οί συνάδελφοι,

Όπως ήδη γνωρίζετε, από 1.1.2024 επαναχορηγούνται μισθολογικά οι τριετίες, τα χρονοεπιδόματα, καθώς αυξάνεται επίσης και το ανώτατο όριο αποδοχών (πλαφόν) το μήνα. Είναι σημαντική εξέλιξη, αφού όλοι οι εργαζόμενοι από τις παραπάνω αποφάσεις θα δουν σημαντικές αυξήσεις στις αποδοχές τους.

Στο πλαίσιο της υπεύθυνης ενημέρωσης σας, σας πληροφορούμε τα θέματα που θέσαμε στον Δ/ντα Σύμβουλο της Εταιρείας κατά την συνάντηση που είχαμε  μαζί του ως προεδρείο της Ομοσπονδίας την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και στον Πρόεδρο της Εταιρείας ως εκτελεστική επιτροπή της ΟΜ.Ε:

 

ΝΕΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Τονίσαμε την αναγκαιότητα της έναρξης των διαπραγματεύσεων και επίτευξης ικανοποιητικής συμφωνίας στην επερχόμενη Σ.Σ.Ε. (Μάιος 2024) που θα καλύπτει τις ανάγκες και θα είναι προς όφελος όλων των εργαζομένων.

 

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Αναδείξαμε και επισημάναμε το τεράστιο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού με ότι αυτό συνεπάγεται αρνητικά για την ομαλή λειτουργία της Εταιρείας .Η Ε.ΥΔ.Α.Π.  έχει άμεση ανάγκη  πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες και σύμφωνα με τις ανάγκες της. Ο  Δ/νων Σύμβουλος συμφώνησε και μας τόνισε  ότι κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.

 

ΚΤΙΡΙΑΚΟ – ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ

Αναφέραμε με επιχειρήματα την πλήρη αντίθεσή μας στην πρόθεση της Διοίκησης για την μεταστέγαση της Υγειονομικής Υπηρεσίας σε κτίριο στην περιοχή των Πατησίων και όχι στο κέντρο των Αθηνών, όπως είχαμε εκφράσει πάλι την αντίθεσή μας με επιστολή προς τον Δ/ντα Σύμβουλο από τον Μάιο του 2023 καθώς και με ανακοίνωσή μας τον περασμένο Ιούλιο. Μας προβληματίζει η εμμονή της Διοίκησης για την συγκεκριμένη πρόθεσή της και δηλώσαμε  ότι θα προβούμε σε κάθε ενέργεια για την ματαίωση της συγκεκριμένης επιλογής από την Διοίκηση.

 

ΡΕΠΟ – ΑΜΟΙΒΗ ΕΚΤΗΣ ΜΕΡΑΣ

Για το θέμα της λήψης των καθυστερημένων ημερών ανάπαυσης (ρεπό) που δίνονται στους εργαζομένους – παρανομώντας η Διοίκηση και τα αρμόδια στελέχη της Εταιρείας -, καθώς και της καθορισμένης από το Νόμο πληρωμής  με προσαύξηση της έκτης μέρας, απαιτήσαμε από τον Δ/ντα  Σύμβουλο την εφαρμογή πληρωμής και λήψης των ρεπό όπως ορίζουν οι Διατάξεις του Νόμου, καθώς και την αναδρομική αποζημίωση όλων των συναδέλφων μας που είχαν εργαστεί, σύμφωνα και με την πρόσφατη απόφαση Δικαστηρίου που πληροφορηθήκαμε όπου είχε προσφύγει ομάδα εργαζομένων.

 

ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΥΔΑΠ – ΠΑΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Ε.Υ.Σ.

Ζητήσαμε και επικεντρωθήκαμε στην αναγκαιότητα της συνέχισης της υπάρχουσας  Σύμβασης μεταξύ Ε.ΥΔ.Α.Π. και Ε.ΥΔ.Α.Π. Παγίων μέχρι το 2040, για την συντήρηση και λειτουργία του Ε.Υ.Σ. από τους έμπειρους συναδέλφους μας μετά και από την απόφαση του ΣτΕ.

Θεωρούμε  ότι σύντομα θα έχουμε θετική εξέλιξη για το συγκεκριμένο θέμα συντήρησης και λειτουργίας του Ε.Υ.Σ.

 

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΟΜΠΩΝ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΔΙΟΔΙΩΝ (epass

Λόγω της αυξανόμενης τιμής των καυσίμων και για την μικρή έστω ανακούφιση συναδέλφων μας που κατοικούν μακριά από τον τόπο εργασίας τους, ζητήσαμε από τον Δ/ντα την χορήγηση e-pass ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά και αναμένουμε την υλοποίησή του.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε με νέα ανακοίνωση.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

 

Δημήτριος Κυρίτσης Αθανάσιος Σκόνδρας