Συνάντηση διαπαραταξιακή της ΟΜΕ με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Σκρέκα

 Αθήνα, 12 Απριλίου 2023

                                                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Παρασκευή 7/4 πραγμαιήθηκε συνάντηση διαπαραταξιακή της ΟΜΕ με τον
Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Σκρέκα.
Εκφράσαμε την ανησυχία μας και τον προβληματισμό μας για το νέο Νόμο που πρόσφατα ψηφίστηκε δημιουργώντας μια ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή για το νερό.
Ζητήσαμε την επίσπευση των διαδικασιών για να υπογραφεί άμεσα σύμβαση μεταξύ ΕΥΔΑΠ Α.Ε. και Παγίων ΕΥΔΑΠ ώστε να συνεχίσει η εταιρεία τη συντήρηση και λειτουργία του Ε.Υ.Σ. όπως αδιαλείπτως και με λειτουργεί τα τελευταία χρόνια.
Επίσης, θέσαμε θέμα για την άμεση πρόσληψη και χωρίς καθυστερήσεις εργαζομένων για
να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις σε σημαντικούς τομείς της Εταιρείας με αποτέλεσμα την εύρυθμη λειτουργία της. Αναφέραμε επίσης και το θέμα της οικονομικής κατάστασης της ΕΥΔΑΠ αλλά και των εργαζομένων με τις παλινωδίες και την άρνηση της Διοίκησης να μας ενισχύσει οικονομικά.
Ο Υπουργός κ. Σκρέκας αφού ανέλυσε διεξοδικά άρθρο – άρθρο το νέο νόμο, μας
διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ς του νερού και των εταιρειών ΕΥΔΑΠ και . Για το ΕΥΣ δεσμεύτηκε ότι η ΕΥΔΑΠ θα αναλάβει εκ νέου την λειτουργία του και ότι ήδη έχει υπογράψει κατ ́ αρχήν τη σύμβαση για τις εργασίες σε συγκεκριμένα σημεία του καναλιού.
Ως εργαζόμενοι και παρά τις διαβεβαιώσεις εξακολουθούμε να είμαστε επιφυλακτικοί, συνεχίζοντας με όλους τους δυνατούς τρόπους να κατοχυρωθεί πλήρως η μη ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση του νερού.

     Εδώ και πολύ καιρό στην Εταιρεία εξελίσσονται τραγικές καταστάσεις χωρίς κανείς απ' τη
Διοίκηση να αναλαμβάνει την ευθύνη. Αναφερόμαστε πρωτίστως σε συμπεριφορά Διευθυντή,«αγαπημένου παιδιού της Διοίκησης !!!» απέναντι στους εργαζομένους και κυρίως σε γυναίκες! Αν και υπάρχει πλήθος καταγγελιών, ο εν λόγω Διευθυντής απολαμβάνει ακόμα τη κάλυψη της Διοίκησης.Το ερώτημα είναι γιατί; Υπάρχουν άραγε υπόγειες διαδρομές; Υπάρχει λόγος που ακόμη δεν έχει ξεκινήσει Διοικητική έρευνα της υπηρεσίας για θέμα παράλειψης καθηκόντων του απέναντι στην Εταιρεία και τους εργαζομένους; Ποιος τον καλύπτει και γιατί; Θα απαντήσει κάποιος υπεύθυνα;

     Ότι δεν μπορείς να ελέγξεις, υπονόμευσε το, απαξίωσε το. Αυτή την τακτική δυστυχώς
ακολουθούν εδώ και αρκετό καιρό «συνδικαλιστές» συγκεκριμένων παρατάξεων αποπροσανατολίζοντας τους εργαζόμένους από τα βασικά μας προβλήματα. Τι συμφέροντα
εξυπηρετούν άραγε; Πάντως όχι των συναδέλφων μας . Στα ψέματα και τη λάσπη που συνεχώς εκτοξεύουν, εμείς προβάλουμε την αλήθεια και τη διαφάνεια.
Για τις δήθεν καταγγελίες τους απλά υπενθυμίζουμε:
Η αύξηση της παρακράτησης για την ΟΜΕ έγινε μετά από πρόταση των συναδέλφων της
Συμμαχίας και υπερψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα στο της ΟΜΕ.
Διαχρονικά οδοιπορικά χορηγούνται σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΜΕ.

    Οι συνάδελφοι που καταγγέλλουν τώρα, εισέπρατταν κανονικά τα ίδια οδοιπορικά ως μέλη του Δ.Σ. της ΟΜΕ ενώ συμμετείχαν διαχρονικά σε αποστολές στο εξωτερικό με χρήματα της Διοίκησης (οικονομική ενίσχυση στην ΟΜΕ βάσει ΣΣΕ).
Συμμετείχαν οι ίδιοι επίσης – τι σύμπτωση -, πότε με την ιδιότητα του συνδικαλιστή, πότε με την ιδιότητα του «στελέχους» της Εταιρείας σε ταξίδια στο εξωτερικό (Άπω Ανατολή) χωρίς ποτέ να αναφέρουν τον λόγο και την σπουδαιότητα συμμετοχής τους, καθώς και τα υπηρεσιακά αποτελέσματα από την «εμπειρία» τους στα συγκεκριμένα ταξίδια.
Συνάδελφοι,
Η Ομοσπονδία είναι θεσμός και οφείλουμε όλοι ανεξαιρέτως κομματικών και παραταξιακών
πεποιθήσεων να είμαστε συστρατευμένοι και ενωμένοι για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων μας.

Υ.Γ. Οι Λουδοβίκοι ιστορικά και γεωγραφικά υπήρχαν στο Παρίσι και στις Βερσαλλίες και όχι
στις Βρυξέλλες. Αντιθέτως, οι «Λουδοβίκοι των Υπογείων» δρουν στους χώρους της ΕΥΔΑΠ!
Για την τοποθέτηση του εκπροσώπου της Συμμαχίας στο τελευταίο Δ.Σ. της Εταιρείας και για αυτά που ειπώθηκαν, τον καλούμε να προσκομίσει στην ΟΜΕ τα πρακτικά απομαγνητοφώνησης (αναλυτικά) για την επιβεβαίωση των ισχυρισμών του.

                                   Καλή Ανάσταση και Χαρούμενο Πάσχα!

                                                       Για το Δ.Σ.

         Ο Πρόεδρος                                                                 Ο Γεν. Γραμματέας

       Αθανάσιος Σκόνδρας                                                  Δημήτριος Κυρίτσης