Καλούμε όλους τους εργαζομένους  σε 24ωρη Γενική Απεργία για  την Πέμπτη 10 Ιουνίου και στο Συλλαλητήριο των Συνδικάτων στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος

 

Aθήνα 9 Ιουνίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καλούμε όλους τους εργαζομένους  σε 24ωρη Γενική Απεργία για  την Πέμπτη 10 Ιουνίου και στο Συλλαλητήριο των Συνδικάτων στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ στο Δ.Σ. της 31 Μαΐου 2021, αποφάσισε την εξαγγελία 24ωρης ς και συμμετοχή στο στις 10 Ιουνίου.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τα συνδικάτα και να υψώσουμε τείχος αντίστασης στη μεγαλύτερη αντιμεταρρύθμιση του εργατικού δικαίου της χώρας μας.

Το Νομοσχέδιο του Μητσοτάκη θίγει θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο και επιχειρεί να υλοποιήσει τις επιθυμίες των εργοδοτών για πλήρη ασυδοσία ως μια επίδειξη ακραίου νεοφιλελευθερισμού. Μέρα με τη μέρα αντί να βελτιώνεται έστω και σε κάποια άρθρα, γίνεται και πιο επιθετικό, αφαιρώντας ακόμα και το δικαίωμα κάλυψης απεργίας από τα Εργατικά Κέντρα σε πρωτοβάθμια σωματεία, όταν οι απεργίες για τυπικούς λόγους βγαίνουν παράνομες, όπως δήλωσε ο υπουργός.

Απεργούμε και διαδηλώνουμε ενάντια:

  • Στην επιμήκυνση του 8ωρου. Διεκδικούμε εργάσιμη εβδομάδα 30 ωρών.
  • Στις ατομικές συμβάσεις εργασίας
  • Στο άνοιγμα των Κυριακών σε επιπλέον κλάδους
  • Στην ουσιαστική κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας
  • Στην προσπάθεια περαιτέρω αποδυνάμωσης της απεργίας
  • Στην ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων
  • Στην ουσιαστική κατάργηση του ν.1264 και στην επίθεση στα συνδικάτα
  • Απαιτούμε άμεση υπογραφή ΕΣΣΕ στην ΕΥΔΑΠ στη βάση των αιτημάτων που έχουμε καταθέσει ως ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ.

Καλούμε την κυβέρνηση να μην γυρίσει τους εργαζόμενους έναν αιώνα πίσω και να μην καταθέσει το αντεργατικό έκτρωμα που σχεδιάζει. Ενωμένοι αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματά μας.

Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν διαπραγματεύονται. Αυτό το δε διορθώνεται, αποσύρεται.

Όλοι στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 10 Ιουνίου και στο Συλλαλητήριο των Συνδικάτων στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Για την ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ

Ο Πρόεδρος                                                            Ο Γεν. Γραμματέας
Ηλίας Κορλός                                                          Αλέξανδρος Μερσινιάς